Govor novca - Koliko Partizan može da zaradi od Evrope?

Autor: Mihajlo Vidojević
sreda 14.06.2017.
23:36
Izvor: Sportske.net

Šampion Srbije broji sitno do momenta kada će saznati ime prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona, a paralelno sa tim se prave računice vezane za moguću finansijsku dobit.

Epa/Martial Trezzini
Epa/Martial Trezzini

Povezane vesti

Tekuće leto moglo bi da bude zapamćeno kao jedno od prelomnih u bogatoj istoriji crno-belih, jer eventualni uspeh u kvalifikacijama za evropska takmičenja garantuje stavljanje fudbalskog kluba Partizan na zdrave noge.

Klub iz Humske trenutno duguje preko deset miliona evra što je cifra koja bi mogla da bude obrisana kao gumicom ukoliko ekipa Miroslava Đukića ostvari plasman u grupnu fazu Lige šampiona.

Jedna od tema najnovije epizode "Partizanovog vesnika" tiče se upravo finansijskog aspekta eventualnih uspeha "Parnog Valjka" u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Crno-beli na tri načina mogu do grupne faze jednog od dva evropska takmičenja pod okriljem UEFA, a svaki od njih nosi sa sobom određenu finansijsku dobit. Rešenje svih Partizanovih problema doneo bi plasman u grupnu fazu Lige šampiona, a evo i zbog čega.

Partizan bi u slučaju plasmana u grupnu fazu najkvalitetnijeg klupskog takmičenja u Evropi na ime bonusa koje propisuje UEFA inkasirao 15.280.000 evra, što je suma u koju nije uračunata zarada od prodaje ulaznica, osvojenih bodova u grupi i market pula!

Kada na to dodate podatak da UEFA za pobedu u grupnoj fazi Lige šampiona plaća 1.500.000 evra, a za remi pola miliona, jasno je da bi Partizan bio finansijski preporođen nakon eventualnog plasmana u Ligu šampiona.

Druge dve opcije nisu ništa lošije, a treba biti realan i reći da crno-beli imaju više šansi za plasman u Ligu Evrope nego u Ligu šampiona.

Ukoliko bi Partizan do grupne faze Lige Evrope stigao nakon eliminacije u plej-ofu kvalifikacija za Ligu šampiona, klub iz Humske bi inkasirao 6.180.000 evra!

Treća opcija podrazumeva eliminaciju u trećem kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, a zatim plasman u grupnu fazu Lige Evrope preko plej-ofa. Takav scenario podrazumeva zaradu od 3.600.000 evra.

Na sve to treba dodati da se za pobedu u Ligi Evrope naplaćuje 360.000 evra, dok UEFA za remi u grupnoj fazi drugog po kvalitetu klupskog takmičenja daje bonus od 120.000 evra.

Partizan će ime prvog rivala u kvalifikacijama za Ligu šampiona saznati narednog ponedeljka i ostaje da šampionu Srbije poželimo sreću na žrebu i mnogo uspeha jer bi dobrim rezultatima crno-beli mogli da postanu finansijski stabilan klub što je preduslov za nadmetanje u evropskim takmičenjima.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Thursday, 15.06.2017
19:33

2015. je propuštena velika šansa protiv BATE-a jer smo u kvalifikacije ušli sa neizlabansiranim timom, a pojačanja nisu dovedena nakon što smo ušli u plej-of LŠ i obezbedili LE. Sada će sigurno da se pristupi totalno drugačije jer je tu Iliev ali će dosta toga zavisiti od prelaznog roka, a prelazni rok je zaista živa stvar za klubove koji poput Partizana nemaju unapred obezbeđen budžet. Od ogromne važnosti je ući u LŠ.

avatar
Volem Vosu
Thursday, 15.06.2017
09:25

Svaki nas klub moze postati stabilan finansijski da drzava to zeli.

avatar
Burazer
Thursday, 15.06.2017
00:34

Ajde Partizane!!!

avatar
R E V O L T
Wednesday, 14.06.2017
23:49
avatar
R E V O L T
Wednesday, 14.06.2017
23:43

Vlada je legenda, sve zna:-D Jedno je sigurno, mnogo manje moze ili gotovo nikako ne moze da se lapaju pare od Evrope dok kod transfera uvek mozes da mutis. Sta nas kosta da sad ulozimo milion ili dva da bismo dobili nesto od ovoga?

avatar
Manitu
Thursday, 15.06.2017
00:42

Hahaha nadam zadnja umire.Upornih ljudi tipa sta nam fali sta nas kosta,evo sada cemo da uzmemo kintu, ovoliko cemo biti u plusu itd itd.Nema kinte i nikad je nece biti.U klub se ulaze minimum a vadi se gro novca i ide u sve samo ne u fudbal.Nekome treba nacrtati i obojiti i opet dzaba.

avatar
R E V O L T
Thursday, 15.06.2017
15:47

Ne treba nista da mi se crta i boji, ali jednom vec treba da promenimo nacin razmisljanja.

avatar
Dado35
Thursday, 15.06.2017
07:12

Dobičemo 15 miliona. LAgano ulazimo u ligu šampiona💪💪💪