"Građevinari" zasukali rukave, Ljujić prvo pojačanje!

Autor: Beta Beta
petak 09.01.2015.
18:26
Izvor: Beta

Superligaš sa Banjice počeo je u petak pripreme za prolećni deo sezone a na prozivci trenera Milana Milanovića pojavio se i dosadašnji član Teleoptika Matija Ljujić koji će karijeru nastaviti u Radu.

fkrad.rs/DarkoĐorđević
fkrad.rs/DarkoĐorđević

Povezane vesti

Fudbaleri Rada počeli su danas pripreme za nastavak sezone, a trener kluba sa Banjice Milan Milanović je istakao da je glavni cilj ekipe opstanak u Superligi Srbije.

"Cilj je da obezbedimo opstanak u ligi i da što bolje igramo", rekao je Milanović.

Prvoj prozivci trenera Milanovića odazvali su se svi fudbaleri izuzev Petra Jelića koji je operisao prepone i timu će se priključiti u ponedeljak. Zbog prehlade su izostali i Darko Dejanović i Miloš Čudić i njihov povratak je planiran, takođe, za ponedeljak.

Prozivci je prisustvovao i novi igrač Rada Matija Ljujić, dosadašnji fudbaler beogradskog Teleoptika.

"Mateja Ljujić je igrač kretaivac, levonog, takav nam je nedostajao i nadam se da će se brzo uklopiti u ekipu", rekao je Milanović.

Klub je napustio Slavko Perović, jer mu je istekao ugovor, a Milanović ne razmišlja o drugim promenama u ekipi.

"Slavku Peroviću je istekao ugovor. Nedostaje nam levi bek. Potrudićemo se da zadržimo sve igrače, ali vreme je teško, klubovi preživljavaju od prodaje igrača i u koliko neko ode potražićemo mu zamenu", kazao je Milanović.

FK Rad
Foto: fkrad.rs/DarkoĐorđević

Kapiten "Građevinara" Branislav Milošević rekao je smatra da njegova ekipa može da obezbedi opstanak.

"Nadam se da ćemo ostvariti cilj, da ćemo što pre obezbediti opstanak, kako bismo se kasnije borili za još bolji plasman, jer mi to možemo", kazao je Milošević.

Beogradski mediji su spekulisali da će napustiti Banjicu i preći u Partizan, ali je Milošević danas naveo da ostaje veran "Građevinarima".

FK Rad
Foto: fkrad.rs/DarkoĐorđević

"Čitao sam iz medija da se Partizan interesuje za mene i mogu da kažem da mi je prijalo. Međutim, isključivo sam koncentrisan na Rad. Ja sam njegov kapiten i moram da dajem primer mojim saigračima. Sve moje misli su okrenute ka 'Građevinarima'", rekao je Milošević.

Fudbaleri Rada će u Beogradu trenirati do 25. januara, a dan kasnije će otputovati za Tursku, gde će ostati do 9. februara. Pre polaska na drugu fazu priprema, Rad će odigrati kontrolni meč protiv Trudbenika 24. januara, dok su u Turskoj planirane četiri utakmice.

FK Rad
Foto: fkrad.rs/DarkoĐorđević

Rad je prvi deo sezone završio na 10. mestu na tabeli Superlige Srbije sa 16 bodova. Prvu utakmicu u nastavku šampionata, 21. februara, igra protiv Novog Pazara na Banjici.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke