''Grobari'', pamtite li kako je Partizan pokvario Ronaldov evropski debi, ali i pobedu od 10:3?

Autor: Darko Mitrović
petak 20.09.2019.
18:33
Izvor: Sportske.net

Godišnjica i jednog i drugog događaja...

Darko Mitrović/Sportske.net
Darko Mitrović/Sportske.net

Povezane vesti

Krenimo hronološki, 19. septembra 1997. godine, Partizan je ostvario jednu od svojih najubedljivijih pobeda u domaćim šampionatima, protiv Zemuna u Humskoj je slavio sa neverovatnih 10:3.

Bila je to generacija Ivice Kralja, Mladena Krstajića, Zoltana Saboa, Gorana Troboka, Gorana Obradovića i ostalih, među kojima se sve više isticao tada mlađani Saša Ilić.

Partizan je tu sezonu počeo veoma efikasno, pobedom protiv Budućnosti od 6:0, nedugo zatim protiv Proletera u Humskoj bilo je 4:1 za crno-bele, a pomenuta ''desetka'' protiv Zemuna usledila je u šestom kolu. U prvih šest mečeva te sezone partizan je postigao čak 25 golova.

Ali, onda je usledilo gostovanje Zvezdi, poraz od 2:0, a sezonu su crno-beli tada završili na trećem mestu, iza Obilića i Crvene zvezde.

Tačno pet godina kasnije, još jedan Partizanov meč za pamćenje, ovog puta na evropskoj sceni.

U prvom kolu tadašnjeg Kupa UEFA, Partizan je savladao ekipu Sportinga iz Lisabona sa 3:1, a taj meč će ostati upamćen i kao evropski debi danas ogromne svetske fudbalske zvezde, Kristijana Ronalda.

U revanšu, pred praznim tribinama u Humskoj, Sporting je uspeo da uzvrati, dobio je sa 3:1 posle 90 minuta igre, ali je ekipa Partizana našla snage da u produžecima izjednači na 3:3 i tako overi plasman u drugo kolo.

U prilogu su podsećanja na pomenute mečeve.
--

Ne propustite

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
magister
Saturday, 21.09.2019
13:06

Pogledao snimak da se podsetim. Napred su bili Delibašić, Ilijev i Danko Lazović. Partizan je tad uglavnom igrao va bank.

avatar
Mani2
Friday, 20.09.2019
20:07

Gde nadjoste ovaj snimak sa tv lampasa u kvaru

avatar
La bestia negra
Friday, 20.09.2019
19:30

Samo ce vama fanboyovima biti upamcen kao njegov debi,ronaldo.net iz dana u dan to dokazujete.