''Grobari'' se sećaju Sumine majstorije i poslednje prvenstvene pobede nad Zvezdom

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 22.09.2022.
16:28
Izvor: Sportske.net

Od tada crno-beli su ostvarili još samo jedan trijumf u kupu.

EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC
EPA-EFE/KOCA SULEJMANOVIC

Povezane vesti

U nedostatku aktuelnih takmičenja zbog reprezentativne pauze, navijači Partizana danas su se na društvenim mrežama prisetili poslednje pobede njihovog tima u prvenstvenim večitim derbijima, koja je ostvarena na današnji dan pre tačno tri godine.

Bio je to prvi derbi u sezoni 2019/20, odigran je u Humskoj, a Partizan je slavio rezultatom 2:0. Ekipu Partizana tada je sa klupe vodio Savo Milošević, njegov tim je igrao dopadljiv fudbal, a ovaj derbi crno-beli su dobili golovima Sejdube Sume u 83. minutu i Zorana Tošića u nadoknadi vremena.

Od tada je odigrano još sedam prvenstvenih derbija, pet je završeno remijima, a dva puta je Zvezda uspela da izbori trijumf. Ako računamo i Kup Srbije, poslednja Partizanova pobeda nad Crvenom zvezdom je ona iz polufinala kupa u proleće 2020. godine, kada je Partizan slavio u Humskoj golom Bibarsa Natha.

Stadion: Partizana. Gledalaca: Oko 30.000. Sudija: Srđan Jovanović.

Žuti kartoni: Šćekić, Suma, Urošević - Vulić, Van la Para, Boaći, Borjan. Crveni karton: Vulić (Crvena zvezda, drugi žuti) u 92. minutu

Partizan: Stojković - Miletić, Ostojić, Pavlović, Urošević - Šćekić, Zdjelar - Natho, Asano, Stevanović (od 90. Brežančić) - Sadik (od 64. Suma)

Crvena zvezda: Borjan - Degenek (od 85. Simić), Milunović, Pankov - Gobeljić, Jovančić, Vulić, Žander - Marin, Van la Para (od 56. Vukanović) - Boaći.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke