Grof Božović: "Zvezda bi bila prvak i da Zenit igra u srpskoj ligi"

Autor: Mladen Heleta
utorak 21.03.2023.
12:50
Izvor: Sportske.net

Zanimljiv intervju.

BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO
BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/MO

Povezane vesti

Nekadašnji trener Crvene zvezde i velikog broja ekipa iz Rusije Miodrag Božović, nedavno je govorio za ruski "RB Sport" o brojnim temama, a naravno najviše o fudbalu.

Popularni Grof je rekao da Spartak Moskva u Rusiji znači isto ono što i Crvena zvezda u Srbiji. Na pitanje novinara, da li je Spartak najpopularniji klub u Rusiji, Božović odgovara:

"Naravno, 100 odsto! To je istorijska činjenica! Svi znamo da cela Rusija navija za Spartak. To je narodni klub. Vidim da se Zenit hvali na “tik-toku” kako ima najviše pratilaca i navijača. Ali na tim društvenim mrežama svako može da piše šta hoće. Popularnost se vidi uživo, za Spartak navija cela Rusija."

Na zanimljivo pitanje kako bi Zenit i Spartak prošli u srpskoj ligi, Božović je dao zanimljiv odgovor.

"Crvena zvezda bi bila šampion u Srbiji, čak i da u toj ligi igraju Zenit i Spartak. Crvena zvezda je pre nekoliko godina igrala protiv moskovskog CSKA i izgubila, ali Armejci su tom dvomeču imali mnogo sreće. Ljudi moraju da znaju da je u Srbiji teško postati šampion. Možda bi Zenit sa sadašnjom postavom uspeo u tom cilju. Spartak ne bi sigurno."

Govorio je Božović i o potrebi Rusije da igra međunarodne utakmice, uprkos sankcijama UEFA i FIFA.

"UEFA skupo plaća suspenziju Rusije. Kada se ovo završi, bićete odmah vraćeni u UEFA. Kada će sve to biti gotovo i koliko godina će sve to trajati, nemam pojma. Dobro je što Rusija igra prijateljske utakmice. Nema potrebe da idete u Aziju, vaše mesto je u UEFA."

Božović kaže da je veliki broj stranaca napustio ligu Rusije, zbog vojne operacije te zemlje u Ukrajini.

"Rusija je nekada bila peta liga u Evropi, sada nije tako. Ali kada ovo jednog dana prođe ponovo će sve biti isto. Trenutno je u Evropi na snazi rusofobija. Mnogo ruskih trenera mogu da rade u Evropi, ali je sada situacija takva. Evropljani su takvi. Vole samo sebe i novac. Za Rusiju je najvažnije da vas volimo mi Srbi i Crnogorci. Siguran sam da će vas UEFA vratiti u organizaciju čim se sve ovo završi", kazao je Miodrag Božović i dodao da su mu najlepši gradovi na svetu Moskva i Sankt Peterburg.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke