Hatem Ben Arfa u komšiluku, zbog čega Zvezda i Partizan ne reaguju?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 26.09.2021.
09:31
Izvor: Sportske.net

Iznenađujući transfer nekada velike nade francuskog fudbala.

EPA/CHRISTOPHE SAIDI
EPA/CHRISTOPHE SAIDI

Povezane vesti

Bivši fudbaler brojnih francuskih klubova i nekada reprezentativac te zemlje Hatem Ben Arfa nadomak je prelaska u Rapid iz Bukurešta, prenose rumunski mediji.

Mnogi igrači bi poželeli talenat kakav ima Hatem Ben Arfa. Nije jedini čiji je mogao biti iskorišćen na drugačiji način, najbolji za njega, ali on je odabrao drugačiji put, no imao je i nekoliko povreda koje su svakako uticale na njegovu psihološku snagu.

Često je bio van stroja, uglavnom zbog povreda prednjih i zadnjih loža. Imao je i prelom kosti potkolenice i sve to, uz njegov temperament, uticalo je na putanju momka tunižanske krvi.

Sada je nadomak prelaska u komšiluk, nakon što je nosio dresove najvećih klubova Francuske (Liona, Marseja, Pari Sen Žermena, Nice, Bordoa...), ali i Njukasla, gde je briljirao na najvećoj sceni u pojedinim momentima.

No, nedostatak posvećenosti i njegova drskost nisu ga zadržali u vrhu, gde je, objektivno, prema igračkim kvalitetima, mogao da se nađe, stoga sada kao slobodan igrač ima poziv Dinama iz Bukurešta.

Rekli bi mnogi da su tu Crvena zvezda i Partizan mogli da potraže šansu ne bi li ga angažovali, ali veliko je pitanje da li najveći srpski klubovi mogu da isprate njegove finansijske izdatke. Igrač poput Hatema Ben Arfe sposoban je da uruši atmosferu u svlačionici, posebno kada bi stigao sa reputacijom velike zvezde. Sporno je i njegovo ponašanje van terena. Noćni život u srpskoj prestonici i te kako bi mu bio primamljiv, ali i pitanje je njegovog ponašanja sa funkicionerima kluba.

Poznato je da je u Pari Sen Žermenu uspeo toliko da razljuti predsednika kluba Nasera Al-Kelaifija da je ovaj obećao samom sebi da Ben Arfa više nikada neće obući obeležje "svetaca". Naime, Hatem se podrugljivo šalio sa katarskim emirom, šeikom Tamimom bin Hamadom Al Taninom u trening centru 2017. Al-Kelaifi je bio posramljen tim gestom Ben Arfe da je ubrzo zabranio da igrač dobije bilo kakvu minutažu zbog čega je on presedeo čitavu sezonu na tribinama i napustio klub kao slobodan igrač bez ijedne sekunde na terenu.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke