Hoće li doći do pomeranja početka Super lige Srbije?

Autor: Nemanja Janošev
ponedeljak 15.07.2024.
10:00
Izvor: Sportske.net

Razlog je jasan.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Fudbalska lopta u Srbiji zakotrljaće se ovog petka po prvi put u novoj superligaškoj sezoni, barem je takav plan.

Raspored kazuje da će novu kampanju u petak od 19.00 sati otvoriti kragujevački Radnički i Železničar iz Pančeva i to u Leskovcu. Dva sata kasnije, zakazan je start duela u Humskoj gde će kruševački Napredak zbog radova na svom stadionu biti domaćin Partizanu. Dva domaćinstva koja oslikavaju apsurd koji ćemo gledati u novoj sezoni, a podrazumeva da će pojedini domaćini igrati van svojih prirodnih staništa.

U svakom slučaju, utakmice jesu zakazane za kasniji program, ali postavlja se pitanje da li će i kao takve moći da se odigraju usled abnormalnih vrućina koje narod Srbije doživljava u poslednjih nedelju dana, a slika neće biti svežija ni u nadolazećoj sedmici. 

Konkretno, u petak se prema vremenskoj prognozi očekuje 35 stepeni, ali te brojke ne znače previše ako se zna da je realan osećaj barem za 10 stupnjeva viši. Velika sparina tokom čitavog dana, čak i u večernjim satima čine da su uslovi za odigravanje fudbalskih utakmica na granici nemogućeg. 

U subotu je najavljeno 34 stepena, u nedelju i ponedeljak takođe. Nijedan meč prvog kola nije planiran da počne pre 17.30 sati.

Ukoliko se pak mečevi budu odigrali prema planu, očekuje se po nekoliko pauza za rashlađivanje igrača i arbitara.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke