Hoće li se poništiti rezultat iz Kragujevca?

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 08.10.2023.
17:28
Izvor: Sportske.net

Šta kažu propozicije?

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde pobedili su danas kragujevački Radnički na "Čika Dači" sa 3:4 posle jednog dramatičnog susreta.

Nastavlja Crvena zvezda da se muči u domaćem prvenstvu ove sezone. Za uslove srpskog šampiona, situacija nije tako bajna, posebno nakon uverljivog pripremnog perioda i prelaznog roka koji je na stadion "Rajko Mitić" doveo neka sjajna imena. No, tri boda iz Kragujevca se pišu, ali u kom obliku?

Kao što je već poznato, trener Radničkog Feđa Dudić je na startu drugog poluvremena u igru uveo Miloša Vidovića koji se nije nalazio u protokolu. Primetili su to iz Crvene zvezde, ukazali delegatu Jovanu Marjanoviću čija je odluka bila da se obavesti arbitar Novak Simović, a zatim Vidović ukloni sa terena.

U ovakvoj situciji postoje jasne stavke u Pravilniku Fudbalskog saveza Srbije. Prema Članu 61 propozicija takmičenja, tačka 7 kazuje da se registracija utakmice službenim rezultatom (3:0) događa kada je klub nastupio sa nepravilno registrovanim igračem koji nije upisan u zapisnik pre početka utakmice.

Stoga je izvesno da će utakmica biti registrovana rezultatom 3:0 u korist Crvene zvezde. Broj bodova će ostati isti za ekipu Baraka Bahara, ali će gol-razlika biti značajno povoljnija.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke