Hoće li se Zvezda još pojačati? Evo šta Grof kaže o tome!

Autor: Darko Mitrović
subota 06.08.2016.
23:05
Izvor: Sportske.net

Ekipa Crvene zvezde se ekspresno oporavila od eliminacije iz kvalifikacija za Ligu šampiona, večeras je napunil mrežu Lučancima, a da li će u nova evropska iskušenja ući još jača, još uvek nije izvesno.

Beta/Branislav Božić/DS
Beta/Branislav Božić/DS

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde upisali su i drugu pobedu u domaćem šampionatu, savladavši ekipu Mladosti u Lučanima sa 4:2 i tako nastavili sa goledama od početka sezone.

Još uvek nema utakmice u kojoj je Zvezda ovoga leta, bilo u Evropi ili na domaćoj sceni postigla manje od dva gola (Valeta 2x2, Ludogorec 2x2, Napredak 2, Metalac 3, Mladost 4), avečerašnji meč je potvrdio da ispadanje od Ludogoreca nije ostavilo značajnije posledice po Božovićevu ekipu.

Ono što posebno raduje, jeste igra Mihaila Ristića, dvostrukog asistenta večeras, koji je na najnolji način nasledio Luisa Ibanjeza koji je otišao u turski Trabzon.

Posle meča, trener Miodrag Božović je imao razloga za zadovojstvo, ali i za brigu, s obzirom da crveno-beli ove sezone još nisu odigrali nijedan meč bez primljenog gola.

''Ovu utakmicu smo otvorili vrlo brzo i srećno za nas, pa smo mogli da igramo rasterećenije. Mladost je u oba navrata davala gol u nezgodno vreme, a to smo dozvolili nekim greškama koje se ponavljaju.

Najvažnije nam je bilo da pobedimo kako bismo podigli atmosferu nakon utakmice sa Ludogorecom.

Vredelo je pogledati utakmicu i zbog gola Poletanovića, ali to je i ukupni utisak. Moramo još raditi kako bismo ispravili neke stvari'',
  izjavio je Božović na konferenciji za novinare posle meča.

A kao razlog za dva primljena gola večeras, Božović je naveo neuigranost ekipe.

''Ovo je ekipa koja je opet prvi put izašla na teren. Kada stalno menjate odbranu, dešavaju se takve stvari. Potrebna nam je uigranost i strpljenje. Teško je, i moramo da radimo i da pokušamo da ispravljamo greške. Drago mi je da smo dali više golova nego što smo primili, ali primamo po dva gola na svakoj utakmici'', istakao je Božović.

A neposredno posle meča, pred kamerama ''Arene Sport'', trener Crvene zvezde je izneo svoje mišljenje i o mogućnosti angažovanja još nekih pojačanja do kraja prelaznog roka.

''Teško je reći. Mi dovodimo igrače koji su slobodni, bez obeštećenja, a takve nije lako naći'', priznao je Božović, ne odbacujući mogućnost dovođenja novih pojačanja.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Аполо
Monday, 08.08.2016
22:42

Zvezda treba da se fokusira na konsolidaciju defanzivne linije. Sredina nam je odlicna, kao i napad. Medjutim isto tako nam je odbrana porozna, prosto je mucno gledati kako na skolski nacin protivnici dolaze do naseg gola i daju golove.

avatar
Monday, 08.08.2016
22:34

Poštovani Mile Stojkoviću, ako pratite ove komentare, videćete da sam ranije u svemu bio u pravu a vreme će tek pokazati da sam sada u pravu u svemu. A u pravu sam zato što znam znanje. Bio sam sve u fudbalu u nižim rangovima. Imam solidno formalno obrazovanje a program za licencu držim u malom prstu i mogao bih da predajem većini ovih tutumraka što sada imaju profi licence. Miljama su oni daleko od nekadašnjih fudbalskih pedagoga i trenera kao što su bili Toplak, prof Dr Abdulah Gegić, Boškov, Bebula Milošević, Stanković, Mile Kos, Milan Ribar, Miljanić, Mladinić, Višnjevac, Radinović, Toma Milićević, Radosav, Ljupko Petrović, Ivica Osim, prof Dr Veljko Akleksić, Kosanović, Bekvalac, Vladica Kovačević, Muslin, Tumbaković, itd. Po pravilu su to bili Dif-ovci, odsek fudbal, ili neki drugi fakultet plus viša trenerska škola, pa tek onda igrači, pa tek onda treneri... I kada ja kažem da se od beka pravi zadnji (defanzivni) vezni, ja samo plagiram jedan segment istorije sistema fudbalske igre. Pa kada kažem da ne mogu da igraju dva visoka i spora štopera u tandemu, ovi što su na travkama, frču, a kada Zvezda prima lake golove, njihov domet je da pljuju po Renduliću, Lukoviću, Fibelu, a ne i po treneru koji ih je tako lepo upario, pa još ispred njih stavio zadnjeg veznog koji nema brzinu, nema veze sa osnovnim sredstvima tehnike i taktike odbrane(čeoni napad, bočlni napad) i koji samo naplašava ili se krije (Le Talek), itd., itd. Vidite, poziciju tog zadnjeg veznog sam igrao i pratim ga kroz istoriju od Čajkovskog i Belina, stimulisao mlade igrače da kvare igru protivnika i udarao crte za svaku oduzetu loptu...

avatar
Kucky Dog
Sunday, 07.08.2016
14:18

Takve što ti tražiš je najlakše naći, propalitete koji nikome ne trebaju, koji se oupšte ne trude a dolaze kao,navodno,velika pojačanja iz drugoligaških Ruskih klubova. Mogao bi malo da forsiraš i igrače iz mladog pogona, nisu oni baš toliko loši ''Grofe''. Jedino ako nemaš neki procenat od nekog menadžera za dovođenje ovih inostranih pojačanja. U tom slučaju te razumem.

avatar
GlasRazuma
Saturday, 06.08.2016
23:37

Kada budem u zvezdinoj igri prepoznao tvoj rad....onda cu reci da si trener. Zvezdina igra je katastrofalno loša,utakmice dobijamo u JSL zato sto imamo kvalitetniju ekipu od ostalih za dve klase a ne zato sto si ti dobar trener. Kada je PROSINECKI preuzeo zvezdu,posle tri utakmice,na terenu se videla ruka trenera....trazio je kratak pas,dominaciju na terenu,sto duzi posed lopte..... napravio je to sa daleko manje kvalitetnom ekipom. Da je on ostao tu do danas,sve bi ovo izgledalo mnogo bolje...ali pojedinci nisu imali sluha za to. Na zalost, ti ne znas da napravis igru i nikada je neces napraviti a posledica tome su dva komada na svakom meču a ne to da nemamo dobru odbranu.

avatar
Dmxdux
Sunday, 07.08.2016
00:11

Ja isto mislim da je Zvezdina igra pod Robijem bila odlična i to sa poprilično limitiranim igračima. I ova titula je došla bez ikakve konkurencije...

avatar
Sunday, 07.08.2016
00:50

O hvala ti Bože da ovde nisu svi na travkama i da ima zdravog razuma... BOŽOVIĆEVI KOMENTARI su šarlatanski i kao takvi vređaju zdrav razum novinara i navijača. Uzmite komentare trenera Ludogoreca, pa ćete videti razliku... nZnamo da nije lako u besparici i do neke tačke možemo da ga razumemo, ali on je ipak vršio (lošu) SELEKCIJU, kasnio sa pripremama sedam dana, prihatio da mu pojačanja dođu dve nedelje kasnije, radio bez specijalista za kondicione pripreme (ekipa nespremna), ODBRANA KATASTROFALNA, NEMA IGRE - ne prepoznaje se ruka trenera. nZa tako bušnu odbranu nema opravdanja u neuigranosti. A kakav je rad u pitanju, vidi se po tomeda mu mu igrači ne znaju osnovna tehničko-taktička SREDSTVA ODBRANE (čeoni i bočni napad i dr.) i ispadaju iz igre na svaku varku telom, kada protivnički igrači prolaze pored njih kao pored pobodenih štapova na veleslalomu, kada trčkaraju uporedo sa igračem sa loptom kao ždrebe pored rude, bez namere da izvrše bočni napad kontra (daljom) nogom

avatar
ACACHELSEA
Saturday, 06.08.2016
23:13

Stoper ne bi bilo lose jer sa ovakvom odbranom na svakom mecu ce da primaju minimum po jedan gol.

avatar
Sunday, 07.08.2016
01:59

Samo jedan?Svaka ekipa bez ikakvih problema nam uvali 2 gola.

avatar
ACACHELSEA
Saturday, 06.08.2016
23:12

Dzaba im pobede u ligi kada u evropi ne mogu nista,ne samo oni nego svi nasi klubovi.Ove sezone ce se opet prosetati kroz ligu ali to je maksimum sto mogu da urade.

avatar
noname
Sunday, 07.08.2016
00:07

nece se prosetati nego ce i h ekipa sprovesti kroz prvenstvo, vec vidjeno!

avatar
Nemanjaaa Vidic NO.1
Sunday, 07.08.2016
02:11

sto se prosetamo i pored vas sa laganih 3 komada

avatar
rivarinho
Sunday, 07.08.2016
01:23

prosetace se ;-)