Hoće li Zvezda pokušati da od "Mesija" napravi svoje zaštitno lice?

Autor: Lazar Nikolić
sreda 02.10.2024.
08:45
Izvor: Sportske.net

Klupski projekat, ali do kada?

crvenazvezdafk.com
crvenazvezdafk.com

Povezane vesti

Sve što je pokazao 17-godišnji Andrija Maksimović na debijima u "večitom derbiju" i Lige šampiona bilo je iznad proseka. Vidi se da se radi da se radi o "akademcu" visoke klase, a na adresu Crvene zvezde već su se javili mnogobrojni evropski klubovi, među kojima je prvi u red za "Mesija" stao Atletiko Madrid.

Lansiran je projekat "Andrija Maksimović", a sada da vidimo u kakvom će smeru ići.

Boljeg igrača od mladog ofanzivnog ofanzivnog veziste rođenog 2007. godine na "Meaci" Zvezda nije imala. Jedini je Maksimović pretio golu prvaka Italije i pokazao da su godine samo broj, što teško shvataju ovdašnji fudbalski znalci.

Nažalost, navijači Crvene zvezde već razmišljaju koliko će klub od prodaje Maksimovića zaraditi, a ne koliko će golova i asistencija supertalentovani mladić upisati u crveno-belom dresu.

Razloga za to ima puno, poslednji su ekspresne prodaje dvojice prethodnih "projekata", desnog beka Koste Nedeljkovića i napadača Jovana Mijatovića posle šest meseci igranja ozbiljnog fudbala. Odlično je Zvezda zaradila na njima i mogla da troši u prelaznom roku gotovo isključivo od novca koji su joj doneli, a koliko bi joj značili na terenu u ovoj sezoni nikada nećemo saznati, kao ni to da li bi im cena dodatno porasla ili pala.

Mogla bi Zvezda da proba nešto drugačije sa Maksimovićem i od njega stvori lidera tima i zaštitno lice u narednim godinama, ponavljamo, tek mu je 17. Iluzorno je očekivati da bi momak rođen u Novom Pazaru mogao da da napreduje igrajući u Super ligi Srbije, ali bi evropske utakmice mogle da mu "drže", a moždai podignu cenu.

Odmah da razjasnimo, Zvezda boljeg fudbalera od Maksimovića neće moći da kupi, a "Mesi" se ne prodaje tek tako. Navijači žele da ih on vodi u evropskim bitkama i glavna faca na "Marakani", a onda ode i "zapali" Evropu. Sa 17 ili 20 godina, cena će biti slična, ali bi se "magija" pamtila.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke