Hoćemo li dobiti selektora do marta? Šta ako neće ni Savo, ni Piksi, ni Miloje?

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 14.01.2021.
17:15
Izvor: Sportske.net

Da su znali da će biti ovako neefikasni u izboru novog selektora, čelnici FSS se verovatno ne bi tako lako odlučili za Tumbakovićevu smenu.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Sećate li se koji je rok bio određen da potpredsednik FSS Marko Pantelić predloži ime novog selektora?

Ako ste zaboravili, podsetićemo da je to bila polovina decembra prošle godine. Od tada je prošlo mesec dana, a i dalje se u medijima vrte iste priče, ista imena se pominju, a konkretnog rezultata koji se od Pantelića očekivao, još uvek nema ni na vidiku.

Da sve bude teže, naš nacionalni tim već 24. marta startuje u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo, kada će se sastati sa Irskom, pa tri dana kasnije i sa Portugalom, a novi selektor, ko god to bio, ima iz dana u dan sve manje vremena za pripremu tih utakmica od čijih ishoda će bitno zavisiti ukupni učinak ''Orlova'' u kvalifikacijama.

Kako rekosmo, i dalje su aktuelna imena Dragana Stojkovića Piksija, Sava Miloševića i Vladana Milojevića. Navodno je Piksi ''prvi pik'', čeka se i njegov eventualni dogovor sa kineskim Gvangžuom R&F sa kojim i dalje ima važeći ugovor, ali utisak je i da se čeka kako će Vladan Milojević sa Al Ahlijem proći u derbiju sa Al Hilalom u subotu, s obzirom da je Milojevićev tim u krizi igre i rezultata, pa bi mu se u slučaju novog neuspeha stolica u Saudijskoj Arabiji ozbiljno zaljuljala. Ali ako Al Ahli taj meč dobije, onda po svoj prilici, od Milojevića na klupi reprezentacije Srbije neće biti ništa.

Savo Milošević je od pomenute trojice jedini slobodam i jedini je radio u Savezu na rukovodećim pozicijama vezanim za sportski sektor, ali problem je što je prilikom odlaska iz Partizana izgubio želju za daljim radom u srpskom fudbalu.

Tu dolazimo do pitanja iz naslova, šta ako nikog od njih trojice čelnici FSS ne ubede da preuzmu ''vruć krompir'' u svoje ruke?

U međuvremenu su otpali i neki stranci koji su se pominjali kao kandidati, poput Rejmona Domeneka koji je preuzeo Nant, a od naših je interesantan Vlada Ivić posle odlaska iz Votforda, ali ni on ne pokazuje želju da se upušta u ovako težak izazov.

Pa, ko onda još ostaje?

Narednih dana gledaćemo Iliju Stolicu kao selektora reprezentacije sastavljene od igrača iz superligašklih ekipa (bez Crvene zvezde) na američkoj turneji, protiv Dominikanske Republike i SAD. Ko zna, kako je krenulo, možda baš Stolica bude poslednja slamka spasa ukoliko rezultatski dobro prođe u tim mečevima. Više nas ništa ne bi iznenadilo...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke