Holanđani sa više sreće - Srbija ispala na penale!

Autor: Aleksandar Obrenović
nedelja 29.05.2022.
22:05
Izvor: Sportske.net

Šteta...

FSS.rs
FSS.rs

Povezane vesti

Reprezentacija Srbije do 17 godina je završila učešće na Evropskom prvenstvu u Izraelu u polufinale gde je Holandija bila bolja posle penal serije. U regularnom delu je bilo 2:2, posle penala 5:3 za Holanđane. 

Holanđani su bili nešto opasniji u prvih 15 minuta utakmice, a preko Van Hujdvena su prvi pripretili kada je pokušao da lobuje našeg golmana Lijeskića, ali nije uspeo, imali smo i sreće u ovoj situaciji u 16. minutu. 

Srbija je imala šansu preko Koste Nedeljkovića, a onda dve velike šanse za naš tim, ponovo je Nedeljković pokušao, ovoga puta glavom, da bi pokušaj Aleksandra Stankovića odbranio Kuijsten. 

Do kraja poluvremena totalna dominacija našeg tima, a Jovan Mijatović je imao dve šanse i pogodio je prečku oba puta. 

Velika šteta, mogli smo da vodimo makar jedan gol razlike, a onda kazna na startu drugog. 

Nakon dobrog prodora po desnoj strani Slorija, lopta je pogodila Van Dujvena u nogu, Lijeskić je ostao na "pogrešnoj" nozi, a lopta se nekako ušunjala u mrežu za 1:0, igrao se 47. minut...

Samo tri minuta je trebalo ekipi Radovana Krivokapića da stigne do izjednačenja. Stanković je izveo korner, Milošević je bio najviši u skoku i postigao je svoj peti gol na ovom Evropskom prvenstvu. 

Iskoristili smo "momentum", naš tim je u 53. minutu uspeo da stigne i do potpunog preokreta, Mijatovići su protiv Holandije skinuli prokletstvo prečki, nakon dve koje je Jovan pogodio u prvom poluvremenu, ovoga puta je bio siguran nakon neuspešnih "makazica" Miloševića, zakucao je loptu u mrežu za 2:1. 

Deset minuta kasnije Misehuj je mogao da izjednači kada je ostao i bez sreće jer se nije najbolje snašao kada je krenuo da obilazi Lijeskića. U 73. minutu izjednačenje, nekako je Stanković ostao nem, Van Dojven je dodao do Slorija koji pogađa za 2:2. 

Holanđani bolji rival do kraja regularnog dela igre, bilo je vidljivo da su fizički spremniji, ali nisu to materijalizovali, pa smo gledali penale. 

Penal serije: 

Huijsen po sredini pogađa mrežu; Stanković pogađa malu mrežu;
Pogađa Van den Hojvel; Kuijsten je pročitao Radonjića;
Hladnokrvni Agugil; Šljivić pogađa od stative za 3:2;
Klajn siguran; Serafimović fantastično gađa pod prečku, ima nade;
Babadi pogađa "Panenku"...



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke