Hronični Zvezdin problem - bekovi

Autor: Lazar Nikolić
sreda 21.08.2024.
08:50
Izvor: Sportske.net

Nikako da crveno-beli dobiju sigurnost po bokovima.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Već godinama čelnici Crvene zvezde pokušavaju da osnaže bekovske pozicije, ali nikako da defanzivni bokovi postanu snaga šampiona Srbije, naprotiv.

Videlo se sinoć u prvom meču plej-ofa za ulazak u Ligu šampiona protiv norveškog Bode Glimta da bekovi ostaju hroničan problem crveno-belih.

Pravili su Hauge sa jedne i Matata sa druge strane ogromne probleme Jung Vu Seolu i Milanu Rodiću. Haugue je propstio zicer pri rezultatu 0:0, ali Matata nije pogrešio prilikom udarca sa ivice kaznenog prostora posle kojeg su Norvežani poveli sa 2:0. Nasuprot tome, Seol i Rodić bili su pratkično bezopasni na protivničkoj polovini.

Tek je ulazak mladog desnog beka Ognjena Mimovića i prelazak Seola sa desne na levu stranu malo popravio utisak, posebno jer je Mimović nakon prekida postigao jedini pogodak za crveno-bele sinoć.

I nisu bekovske pozicije u Zvezdi bile problematične samo sinoć, već sa njima srpski šampion kuburi godinama. 

Milan Rodić je konstantna prva opcija na levoj strani od 2017. godine. Postao je najtrofejniji igrač u istoriji kluba i "oduva" svakog konkurenta za mesto startera u timu. Pokušavala je Zvezda sa Žanderom, Hajdinom i Azarovijem, "krpio" je univerzalac Gobeljić, ali je gotovo sav teret bio i ostao na leđima Rodića, koji više nije onaj igrač od pre 4-5 godina, a ni tada nije bio fizički besprekorno spreman, iako su njegovi fudbalski kvaliteti nesporni. 

Pokušala je Zvezda ovog leta sa mladim Viktorom Radojevićem i Ananom, koji je došao iz Novog Pazara, ali ni jedan ni drugi nisu uspeli da se izbore u timu. Radojević je prodat TSC-u, a Anan prosleđen na pozajmicu u OFK Beogradu.

Tako se Rodić za mesto u timu bori sa Korejcem Seolom, koji je univerzalni bek, koji se bolje služi desnom nogom, pa je logičnije da mu je lakše na desnom boku. Igrao je Seol u Bodeu i desno i levo, ali je utisak da se momak koji se prvi put odvojio od domovine, nije dobro snašao ni na jednoj strani.

Što se tiče pozicije desnog beka, ni tu Zvezda nije imala stabilnost još od odlaska Filipa Stojkovića. Sasvim solidne partije pružao je Marko Gobeljić, ali nije desni bok bio pozicija sa koje crveno-beli stvaraju prednost. Prethodni trener Barak Bahar napravio je od iskusnog zadnjeg veznog Srđana Mijailovića desnog beka, dogurao je Mijailović i do mesta startera u reprezentaciji Srbije na EURO u Nemačkoj baš na ovoj poziciji, ali je ovog leta otišao iz Zvezda, a isto je još ranije učinio supertalentovani Kosta Nedeljković, koji je već debitovao za englesku Aston Vilu.

Uvereni su na "Marakani" da mladi Ognjen Mimović ima kapacitet da iznese sezonu na desnom boku, a dobrom partijom u Norveškoj, verujemo da je stekao priliku da započne revanš na "Marakani", dok bi Seol ovoga puta trebalo da igra na levoj strani kontra nogom.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Djore
Wednesday, 21.08.2024
22:48

Ne moze neuigran tim da pravi rezultat. Bog u pomoc protiv Bodea u Bg. Treba ih napasti da ne znaju gde su i na terenu i sa tribine.

avatar
DRUG OSTOJA
Wednesday, 21.08.2024
15:36

Imali bi mi solidne bekove da ih ne prodajemo kad dobijemo prvu ponudu, kao za Aleksu Terzića i Kostu Nedeljkovića.