Hrvati i Ukrajinci pokvarili Zvezdin plan, ništa od direktnog mesta u LŠ

Autor: Mladen Heleta
nedelja 05.05.2024.
23:15
Izvor: Sportske.net

Vladan Milojević će ponovo morati kroz kvalifikacije.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT/
Pedja Milosavljevic/STARSPORT/

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde su u četvrtak potvrdili 35. titulu u istoriji kluba, sedmu uzastopnu u Super ligi Srbije, čeka ih finale nacionalnog Kupa protiv Vojvodine 21. maja, ali ekipa već može da krene da se sprema za pokušaj novog ulaska u Ligu šampiona.

Sama titula im neće, kao prošle sezone, garantovati direktno mesto u Ligi šampiona, a posle današnjih utakmica u drugim evropskim ligama je izvesno da će Zvezda morati da igra u plej-ofu kvalifikacija.

Pisali smo pre neki dan da postoji pet uslova koji treba da se ispune da bi Crvena zvezda ipak ušla direktno u LŠ. Na tri strane stvari stoje dobro po srpskog šampiona, ali situacija u Ukrajini i Hrvatskoj nikako ne ide prema željama crveno-belih.

Uslovi su sledeći: Da šampion Ukrajine ne bude Šahtjor, da šampion Hrvatske ne bude Dinamo Zagreb, da šampion Češke ne bude Slavija Prag, da šampion Danske ne bude Kopenhagen i da šampion Grčke ne budu Olimpijakos ili PAOK.

Uslovi u Hrvatskoj i Ukrajini se skoro pa sigurno neće ispuniti.

Dinamo Zagreb je večeras u meču sezone slavio u Rijeci sa 2:1 i na tri kola do kraja ima četiri boda više od Riječana na čelu tabele.

Loša vest za Zvezdu došla je i iz Ukrajine, gde je Šahtjor slavio protiv Černomoreca iz Odese ubedljivim rezultatom 3:0 i tako se dodatno primakao osvajanju titule. Na tri kola do kraja ima +4 u odnosu na Dinamo Kijev, kog će dočekati u narednom kolu, 11. maja.

U Danskoj je Kopenhagen drugi na tabeli na četiri kola pre kraja, ali ima samo bod manje od Brondbija i tu tek sledi drama.

U Češkoj Slavija ima četiri boda manje od Sparte i teško će do trofeja.

Neizvesno je Grčkoj, u toj ligi se ovog vikenda nije igralo, a tamo je i dalje glavni favorit za titulu AEK. PAOK je na -4, uz meč manje, do kraja čeka Panatinaikos i Olimpijakos i gostuje Arisu, dok AEK gostuje Olimpijakosu i dočekuje Lamiju.

Dakle, sve ukazuje na to da će Vladan Milojević morati da još jednom prođe kvalifikacije kako bi Zvezdu uveo u elitno takmičenje. U prva dva pokušaja je u tome i uspeo.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke