Hrvati priznali, Dinamo ne može protiv ''savršenih'' Zvezde i Partizana!

Autor: Darko Mitrović
petak 01.10.2021.
17:43
Izvor: Sportske.net, index.hr

Sjajni rezultati naših najboljih klubova privukli su pažnju i u komšiluku.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Crvena zvezda i Partizan posle prva dva kola grupne faze takmičenja u Ligi Evrope, odnosno u Ligi konferencija imaju stopostotan učinak.

Zvezda je u prva dva kola Lige Evrope savladala Bragu i Ludogorec, a Partizan je u Ligi konferencija bio bolji od Anortozisa i Flore, čime su naši najbolji klubovi dodatni popravili nacionalni koeficijent, pa Srbija sada čvrsto drži 12. mesto i samo čudo može da nas odvoji od ostvarenja glavnog cilja - da naša liga dobije prolaz za dva učesnika u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Međutim, s obzirom na trenutno stanje na tabeli, Srbija može da razmišlja i o još boljem plasmanu do kraja godine i da čak izbori direktan plasman u Ligu šampiona za jednog svog predstavnika, a da drugi takmičenje započne u kvalifikacijama za LŠ. To bi bilo moguće ako Srbija pretekne Ukrajinu na 11. poziciji.

Sve ovo je pomno ispratio i zagrebački ''Index'' koji danas donosi tekst pod naslovom: ''Srbija je pobegla Hrvatskoj. Dinamo ne može sam protiv Zvezde i Partizana''.

Dalje se navodi da je Srbija bliža osmom mestu nego petnaestoj poziciji na kojoj se Hrvatska trenutno nalazi, a s obzirom da je Hrvatima ostao još jedino Dinamo u evropskim takmičenjima, njihove šanse da zadrže tu poziciju su veoma male, jer 16-plasirani Česi imaju čak tri tima u konkurenciji.

A o učinku Zvezde i Partizana ove sezone dovoljno govori i to što ih ''Index'' naziva ''savršenim''.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke