Hrvatski mediji najavljuju Zvezdin REKORDNI transfer!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 18.03.2021.
13:18
Izvor: Sportske.net, Srpski Telegraf

Uticajni hrvatski mediji sinoć su veliku pažnju posvetili ovoj informaciji.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Proleće kalendarski tek počinje, ali kada je fudbal u pitanju, već se prave planovi za letnji prelazni rok i formiranje timova za sledeću sezonu.

Još tokom zimske pauze je postalo jasno da će Zvezdina prva letnja meta, i najatraktivnija, biti defanzivac Leverkuzena Aleksandar Dragović, o čemu je i generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govorio tokom priprema ekipe u Antaliji.

Zanimljivo, juče su se tom temom bavili i vodeći hrvatski mediji, posle objavljenih saznanja ''Srpskog telegrafa'', pa tako zagrebačke ''Sportske novosti'' donose tekst pod naslovom:

''Zvezda ponudila najveću platu u istoriji fudbala u regiji!? Ovako nešto nisu uradili ni u Dinamu''.

U tekstu se dalje navodi da bi Dragović u Zvezdi, ukoliko dođe do dogovora, mogao da zarađuje i više od dosadašnjeg rekordera Marka Marina.

''Dogovore li se klub i igrač, Dragović bi tako postao najskuplji fudbaler u istoriji srpskog fudbala, ali i u regiji obzirom da bi u džep godišnje pospremio između 1.250.000 i 1.400.000 evra'', pišu Sportske novosti'' i dodaju:

''Dođe li u Zvezdu, Dragović će imati gotovo dvostruko veću platu od trenutno najplaćenijeg igrača, El Fardu Bena, koji trenutno prima 650.000 na godišnem nivou.

To su uporedili sa najskupljim Dinamovim fudbalerom, a to je Kevin Teofil-Katrin, koji zarađuje oko 900.000 evra godišnje.

Istom temom bavio se i popularni hrvatski portal ''Index''.

''Zvezda ponudila najveću platu u istoriji fudbala u regiji. Ruši Dinamov rekord'', naslov je njihovog teksta.

Ali, za razliku od ''Sportskih novosti'', u ''Indexovom'' tekstu se procenjuje da bi Dragovićeva plata bila nešto manja.

''Zvezda je 30-godišnjem štoperu spremila 1.2 miliona evra, najveću platu u istoriji srpskog fudbala, ali i najveću na prostorima bivše Jugoslavije. Srpski prvak planira s Dragovićem, koji u Bajeru ima tri miliona evra po sezoni, potpisati trogodišnji ugovor'', piše ''Index''.

Bez obzira koliko će na kraju iznositi Zvezdina ponuđena suma za Dragovića, očekuje nas veoma zanimljivo leto na ''Marakani''.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke