Hrvatski novinar gledao Srbiju na ''Marakani'' - Zašto je Zvezdin sever ''zjapio prazan''?

Autor: Darko Mitrović
sreda 13.10.2021.
19:20
Izvor: sportske novosti

Otkrio je i šta se dešavalo posle meča, ugledao i Zvezdinog košarkaša.

Pedja Milosavljevic/Starsport
Pedja Milosavljevic/Starsport

Povezane vesti

Dan posle pobede reprezentacije Srbije nad Azerbejdžanom od 3:1 u kvalifikacijama za Mundijal, zanimljiva reportaža sa ''Marakane'' pojavila se u zagrebačkim ''Sportskim novostima''.

Tamošnji novinar Dražen Antolić je odlučio da dođe na ovu utakmicu zbog Filipa Ozobića, danas reprezentativca Azerbejdžana, a nekada mlade hrvatske nade koja nije dobila priliku u seniorskoj reprezentaciji Hrvatske.

Tokom meča, Srbija je dominirala i zasluženo slavila, što je i ocena u njihovoj reportaži, ali uz loš utisak kada je u pitanju pogled na tribine.

''Lože su bile popunjenije nego tribine, organizovanog navijanja nije bilo, 'Zvezdin sever' je gotovo zjapio prazan, očito reprezentacija nema status niti važnost kao najveći klubovi'', primetio je Antolić u svom tekstu.

I zaista, bilo je tužno juče gledati tribine, najpre na Partizanovom stadionu gde je mlada reprezentacija Srbije igrala protiv Francuske u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo, a par sati kasnije i poluprazne tribine stadiona ''Rajko Mitić'' tokom meča ''A'' reprezentacija Srbije i Azerbejdžana...

To je fenomen o kome se još treba razgovarati i tražiti prave uzroke, a hrvatski novinar se sa pomenutim Ozobićem posle meča obreo u beogradskom restoranu ''Tri šešira'', gde se našao i deo naše reprezentacije, ali i Zvezdin košarkaš Maik Cirbes koji trrenutno ne igra zbog povrede.

''Predstavili su nam menadžere, direktore.... Koga sve nije bilo. Kažu da Srbijom hara korona. Da je dnevno 6.500 zaraženih. Nikoga to nije zanimalo. U drugom uglu sedeo je Maik Cirbes. Nemac koji igra košarku u Zvezdi, ali je sad povređen. 'Komadi' su se gurali koju će odvesti. Plesali su oko njegovog stola... Očito mu nije loše u Beogradu'', primetio je hrvatski novinar, a kompletnu reportažu možete da pogledate OVDE.


Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke