Hrvatski novinari dirnuli bivšeg fudbalera Partizana u najbolniju ranu!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 15.04.2021.
19:15
Izvor: 24sata.hr

Jasno, podsećanje na tu utakmicu mu nikako nije prijalo.

Miroslav Todorovic/Starsport.rs©
Miroslav Todorovic/Starsport.rs©

Povezane vesti

Večeras se od 21 čas igra revanš meč četvrtfinala Lige Evrope između Viljareala i zagrebačkog Dinama, a to je bio povod da novinari hrvatskog portala ''24sata.hr'' kontaktiraju nekadašnjeg fudbalera Partizana Igora Taševskog.

Naime, danas 48-godišnji Taševski radi u Viljarealu kao trener njihovog C tima ili druge filijale koja se takmiči u četvrtoj španskoj ligi, pa je najveći deo intervjua bio posvećen ''Žutoj podmornici'' i susretu sa Dinamom, ali je bilo neizbežno dotaći se i onog čuvenog dvomeča između Partizana i tadašnje Kroacije, kako se tada Dinamo zvao.

One mlađe čitaoce podsetićemo da se taj dvomeč igrao u leto 1997. godine, u okviru kvalifikacija za Ligu šampiona. Taševski je tada igrao za Partizan koji je prvi meč u Humskoj dobio sa 1:0 golom Dragana Isailovića, ali u revanšu na Maksimiru, Kroacija je deklasirala crno-bele sa 5:0.

Gotovo četvrt veka kasnije, Taševski naglašava da mu je taj poraz bio najgori u karijeri.

''Eto ako biste me pitali koji su mi najgori ili najlepši trenuci iz onog vremena, jedan od najgorih trenutaka je taj poraz od Dinama. Najlepši trenuci su kada debituješ za Partizan ili zaigraš u derbiju protiv Crvene zvezde, ili kada sam slušao himnu igrajući za reprezentaciju, ali taj poraz od Dinama mi je bio jedan od najgorih trenutaka u karijeri. Posle svega onog što se događalo, nakon onog ludila...

Ali iskreno, Dinamo je bio ne znam ni ja koliko bolji u ono vreme. Partizan je tog leta prodao igrače u Barselonu, u Porto..., a Dinamo krenuo kupovati i to uz sve one igrače koji su napravili fantastične karijere.

Mi smo u Beogradu dobili 1-0 ali Dinamo je i tu bio bolji. Uprkos svemu mi sportisti smo bili načisto oko toga, Dinamo je bio jači tada. Ne sećam se više detaljno, jer uopšte nisam pogledao tu utakmicu, ne samo nju nego bilo koju, jer uopćšte me ne zanima prošlost. Jedino bih voleo da ovi klinci ovde, a oni su sadašnjost, da popravimo tu njihovu igru'', naglasio je Taševski.



Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke