I Partizan će ove jeseni igrati Ligu šampiona, prvi protivnik Univerzitatea!

Autor: Lazar Nikolić
utorak 05.09.2023.
20:00
Izvor: Sportske.net

Makar onu omladinsku.

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Prvi tim fudbalskog kluba Partizan nije uspeo da se kvalifikuje za grupnu fazu Lige konferencija, ali će se evropski fudbal ove jeseni ipak igrati u Humskoj, i to elitni, barem kada su u pitanju omladinci.

Mladi fudbaleri crno-belih akutelni su šampioni Srbije za omladince. Tako su stekli pravo učešća u Ligi šampiona za mlade, a danas su saznali i prvog rivala.

Omladinci Partizana će u prvom kolu UEFA Lige mladih igrati protiv prvaka Rumunije Univerzitatee iz Krajove. Prvi meč na programu je četvrtog oktobra u Rumuniji, dok će revanš 25. oktobra biti odigran u Beogradu.

Ukoliko crno-beli eliminišu Rumune u narednom kolu sastaće se sa boljim iz dvomeča između kazahstanskog Turana i moladavskog Šerifa i bit gosti jednom od ova dva rivala osmog novembra, dok bi se revanš igrao tri nedelje kasnije u Humskoj.

Podsetimo, u omladinskoj Ligi šampiona učestovaće i Crvena zvezda, ali će crveno-beli biti u drugom delu takmičenja i igrati u istoj grupi kao i seniorski tim. Dakle, rivali ekipi trenera Nenada Milijaša biće juniori Mančester sitija, Lajpciga i Jang Bojsa.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke