I to da čujemo - Nema više politike u FSS!

Autor: Nemanja Janošev
utorak 13.07.2021.
08:44
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Presedan.

FSS
FSS

Povezane vesti

Izvršni odbor Fudbalskog saveza Srbije (FSS) usvojiće Statut prema kojem će samo poliitčki nezavisni kandidati moći da učestvuju u radu organizacije, prenosi "Žurnal".

Naime, novi Status trebalo bi da bude usvojen na sednici Skupštine FSS 23. avgusta, a posebno se izdvajaju dve njegove tačke. One se odnose ne nemogućnost  izbora aktivnih političara na rukovodeću poziciju, pa ni bivših ako nije prošlo tri godine od prestanka bavljenjem politikom!

To praktično znači da predsednik, i članovi Izvršnog odbora novog FSS, ne mogu da budu politički angažovani ljudi i oni koji su poslednje tri godine bili politički angažovani u strankama, političkim i društvenim organizacijama koje se na bilo koji način bave politikom. Ova stavka naslanja se na Statut FIFA koji izričito zabranjuje mešanje politike i političara u fudbal, ali i na naš Zakon o sportu koji nešto slično nalaže. 

Međutim, viđali smo u prethodnim godinama da se to ipak nije striktno poštovalo. Tako se sada brojna imena "otpisuju" iz kandidature za sam vrh FSS, poput Rasima Ljajića, Novice Tončeva, Nebojše Lekovića...

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke