I UEFA veruje Pavlu Iliću, sudiće evropsku utakmicu!

Autor: Darko Mitrović
petak 05.07.2024.
20:36
Izvor: Sportske.net

Posle večitih derbija, prelazi na viši nivo.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

U senci aktuelnog Evropskog prvenstva u Nemačkoj, vreme je polako i za start klupske sezone u evropskim takmičenjima.

Tokom naredne sedmice igraće se mečevi prvog kola kvalifikacija u tri evropska takmičenja, sedam dana kasnije su revanš-mečevi, a u jednom od tih revanš-mečeva pravdu će deliti i srpski arbitar Pavle Ilić, o kome sre dosta polemisalo tokom proleća, pa i nedavno u studiju RTS-a.

Sudija iz Kragujevca, koji je neočekivano bio delegiran za duele Crvene zvezde i Partizana tokom prolećnog dela sezone, kada su crno-beli imali dosta primedbi na njegov rad, na startu nove sezone izaći će i na evropsku scenu.

UEFA je na svom zvaničnom sajtu potvrdila da će Pavle Ilić biti glavni arbitar u revanš-meču prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija između jermenskog Urartua i estonskog Kaleva, a taj meč je na programu 18. jula u 17 časova.

Ilićevi pomoćnici biće Nikola Đorović i Jovan Grujić, a za četvrtog sudiju određen je Milan Stefanović.

To nije sve kad su srpske sudije u pitanju. Miloš Milanović iz Ćuprije će 17. jula deliti pravdu u revanšu prvog kola kvalifikacija za Ligu šampiona između moldavskog Petrokuba i Ordabasija iz Kazahstana. Njemu će pomagati Milan Pašajlić i Novak Novaković, a za četvrtog arbitra određen je Milan Ilić.

Na kraju, Danilo Nikolić  iz Lovćenca je određen za glavnog arbitra u revanš-meču prvog kola kvalifikacija za Ligu konferencija, Paide (Estonija) – Bala (Vels), koji je na programu 18. jula. Njegovi pomoćnici biće Milan Šutulović i Svetozar Živin, a četvrti sudija Nikola Radaković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke