I Zvezdini omladinci se spremaju za Ligu šampiona

Autor: Lazar Nikolić
utorak 08.08.2023.
21:00
Izvor: Sportske.net

Na čelu sa Nenadom Milijašem.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Neće ove sezone samo seniroski tim šampiona Srbije Crvene zvezde igrati u grupnoj fazi Lige šampiona.

Priliku da se oporbaju u sudarim sa najboljim timovima Evrope imaće i omladinci crveno-belih, koji će takođe 31. avgusta saznati rivale u elitnom evropskom takmičenju.

Pre toga ekipu trener Nenada Milijaša očekuje start u Omladinskoj ligi Srbije, koja počinje 12. avgusta, kada na pomoćni teren "Marakane" dolazi Brodarac.

"Prošlo je više od mesec dana od kada sam preuzeo ekipu. Imali smo vremena da se međusobno upoznamo. Radili smo visokim intenzitetom prvo pripremajući se u Beogradu, pa potom u Vrnjačkoj Banji i ispunili smo cilj koji smo postavili tokom priprema. Zadovoljan sam kontrolnim mečevima, ali najbitnije je da smo odlično trenirali. Znamo da se u Crvenoj zvezdi uvek gledaju golovi, ali ipak smo igrali prijateljske utakmice na kojima smo pokušali da prikažemo segmente igre sa treninga. Važno je da su momci davali sve od sebe, kao i da su napredovali iz duela u duel", rekao je Milijaš za klupski sajt Crvene zvezde. 

U generalnoj probi pred početak sezone Zvezdini omladinci bili su bolji od vršnjaka iz mađarskog Honveda i slavili sa ubedljivih 3:0. Milijaš ističe da je njegov tim spreman za sve izazove koje očekuju crveno-bele.

"Utakmica u Mađarskoj je zaokružila kompletan rad pred početak sezone. Sigurno da smo spremni za start prvenstva, a upravo kroz mečeve u Omladinskoj ligi Srbije ćemo se spremati za Ligu šampiona koju željno isčekujemo. Igrači su svesni u kom klubu igraju i ciljeva koji su postavljeni. Tim je sastavljen od mladih fudbalera i ovo je bila promena za njih, dolazak novog trenera. Najbitnije da smo napravili sjajnu grupu, sa dobrom atmosferom. U ovim godinama greške su sastavni deo fudbala, dolazi često do pada koncentracije, mnogo više nego kod prvotimaca. Apostrofiram da je svaki pojedinac na terenu dao maksimum, kao i da ćemo dati sve od sebe da otvorimo takmičarsku godinu na najbolji mogući način" , zaključio je trener Zvezdine dece.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke