''Idi, sine, u Partizan...''

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 07.07.2022.
19:04
Izvor: Sportske.net, Beta

Ko kaže da menadžeri vuku sve konce? Novi fudbaler crno-belih poslušao savet svoje majke.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Fudbaler iz Malija Fuseni Dijabate izjavio je danas da "oseća veliko zadovoljstvo" zbog dolaska u Partizan i da veruje da će njegov dolazak biti na "obostranu korist".

Dijabate je danas potpisao trogodišnji ugovor sa Partizanom.

"Hvala za doček. Zadovoljstvo mi je što sam došao u Partizan i što sam ovako lepo prihvaćen od velikog kluba kakav je Partizan", izjavio je Dijabate na konferenciji za novinare.

Dijabate je reko i da veruje da će njegov dolazak u Partizan biti na "obostranu korist", kako za klub, tako i za njega lično.

"Ne znam mnogo o srpskom šampionatu. Partizan sam imao priliku da gledam prošle godine, i ostavio je dobar utisak na mene", dodao je on.

Reprezentativac Malija je rekao i da je jedan od razloga dolaska u Partizan i taj što ga je klub "direktno kontaktirao".

"Osetio sam veliko zadovoljstvo i čast što su me direktno pozvali direktor kluba i trener. To je jedan od razloga što sam prihvatio ponudu Partizana. Ostali klubovi su me kontaktirali preko posrednika. Imao sam još punuda, ali nisu bile značajne kao Partizanova", rekao je Dijabate.

Dijabate u Partizan stiže iz turskog Trabzonspora, a prošle sezone je igrao na pozajmici u Giresunu.

"Moja majka koja prati fudbal, mi je sugerisala da prihvatim ponudu Partizan, i dala mi je svoj blagoslov", rekao je on.

Kao svoje igračke karakteristike Dijabate je istakao "brzinu i tehniku".

"Ne osećam pritisak. Znam šta se očekuje od mene, i do mi daje samo dodatni motiv da se pokažem u dobrom svetlu. Verujem da ću već sledeće nedelje biti spreman da debitujem", rekao je Dijabate.

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev je rekao i da će Partizan "angažovati nove igrače, samu u slučaju da neko od igrača napusti tim".

Dijabate je pored Turske, u karijeri nastupao i u Francuskoj i Engleskoj.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke