"Idol mi je Bufon" - Predstavljen novi golman na Banovom brdu

Autor: Nemanja Janošev
petak 04.06.2021.
15:06
Izvor: Sportske.net

Zaradio je profesionalni ugovor.

Foto: FK Čukarički
Foto: FK Čukarički

Povezane vesti

Golmanska škola Čukaričkog, na čelu sa trenerom Oliverom Kovačevićem, promovisala je novog talenta. Radi se o Lazaru Kaličaninu, momku rođenom 21. maja 2004. godine.

 Kaličanin je na Banovo brdo došao iz OFK Beograda, za belo-crne igra već treću sezonu, a sada je potpisao i prvi profesionalni ugovor, do 2024. godine.

"Presrećan sam potpisivanjem ugovora, drago mi je da klub ima poverenja u mene i nadam se da ću u budućnosti dobiti i iskoristiti priliku da zaigram u prvom timu. Na meni je da još jače i napornije radim, da se kroz mečeve u Omladinskoj ligi Srbije naredne sezone spremam za seniorski fudbal, nadam se da će sve ići svojim tokom", kazao je Lazar Kaličanin.

Momak rodom iz Trstenika sezonu je počeo sa kadetima Čukaričkog, ali je u međuvremenu prekomandovan u omladince.

"U prvom delu sezone sam bio sa svojom generacijom, posle nekoliko utakmica u prolećnom delu stao sam na gol omladinaca. Na kraju smo bili četvrti igrali smo dobro, ali uvek može bolje".

Trenirao je Kaličanin i sa prvim timom, ističe da je mogao mnogo toga da nauči od starijih kolega i naravno trenera Kovačevića.

"Oliver Kovačević me je pozvao da treniram sa prvim timom, savetovao me je da kao najmlađi gledam šta i kako rade starije kolege. A u Čukaričkom zaista imam od koga da učim, tu su Belić, Petrović i Mićović. Sve što oni sada rade, sačekaće i mene, ako se budem dobro pokazao, za dve-tri godine", istakao je Kaličanin, koji je za golmanskog idola izabrao Đanluiđija Bufona.

Kaličanin je već dve godine i reprezentativac Srbije, trenutno je u selekciji do 18 godina, koju sa klupe predvodi Saša Ilić.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke