Igor Duljaj: "Dva različita poluvremena, pred meč me zvao predsednik Šahtjora"

Autor: Nemanja Janošev
petak 03.03.2023.
22:05
Izvor: Sportske.net

Reč trenera crno-belih.

Starsport
Starsport

Povezane vesti

Trener fudbalera Partizana Igor Duljaj rekao je nakon poraza od Crvene zvezde da njegovom timu predstoji borba za drugo mesto 

"Zvezda je lider na tabeli, imaju ogromnu prednost i mi se borimo za drugo mesto, za poziiciju koja nas vodi u Evropu. Juče sam imao poziv od prvog čoveka Šahtjora koji me je pitao šta sam naučio od njega. Rekao sam mu: „kada se izgubi, pravi se analiza, kada se pobedi, još veća“. Šta još, upitao je. 'Pritisak', odgovorio sam. 'Tako je Igore, moraš da naučiš da živiš pod pritiskom', rekao mi je".

O utakmici...

"Dva različita poluvremena. Nismo mogli da dođemo do passa. Dominirali smo u drugom. Pojavila se slika tada, pojavio se ton. Naterali smo Zvezdu da igraju sa pet pozadi. Čak i kada smo dobili crveni karton naterali smo ih da se brane. Mogu da skinem kapu mojim igračima, što se drugog poluvremena tiče".

Da li je svesno prepustio inicijativu Crvenoj zvezdi na početku meča?

"Nije bio plan da se prepusti inicijativa Crvenoj zvezdi. Dominirali su. Na poluvremenu sam im rekao da nema straha od fudbala, da rade ono što vole. Da moraju da uživaju... Imali smo šest udaraca  u okvir gola protivnika, nijedna nije ušla. Možda će sledeći put".

Partizan znači pritisak, kaže Duljaj.

"Partizan je uvek bio veliki. Moramo da naučimo da živimo i igramo pod pritiskom. Verujem u ono što radim, nema sumnje u to. Teško je igračima. Slušaju, gledaju, trošite energiju samo na stvari koje možete da utičete".

Takođe, na konferenciji za medije je otkriveno da će Kristijan Belić morati na dodatno ušivanje. 

Upitan je da prokomentariše spornu situaciju u kaznenom prostoru Zvezde.

"Suđenje neću komentarisati. Postoje organi koji će se time baviti".

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke