Igor Vujačić o energiji iz 2017. i duploj kruni, može li Partizan do reprize?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 21.02.2021.
23:55
Izvor: Sportske.net, partizan.rs

Posle njegovog gola, sve je za crno-bele bilo lakše protiv Radnika.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Partizan nastavlja sa pobedama na domaćoj sceni. Danas su crno-beli upisali 12. uzastopni trijumf, što u prvenstvu, što u Kupu. Savladali su Radnik u Humskoj sa 3:0, a strelac prvog gola bio je crnogorski štoper Igor Vujačić.

Bio je to ujedno i njegov prvi gol od dolaska u Partizan pre nepune dve godine.

U razgovoru sa Biljanom Obradović za klupski sajt posle meča, Vujačić je naglasio da današnji pogodak posvećuje ''porodici, devojci i saigračima'' i objasnio koliko njemu samom znači.

''Veoma sam srećan zbog postignutog gola. Do sada sam ulazio u šanse, ali nikako da pronađem put do gola, ali evo danas sam uspeo posle 13 utakmica. Radio sam naporno i nadam se da će ih biti još u dresu Partizana. Stvarno sam presrećan!'', istakao je Vujačić.

Kada je u pitanju pomenuta Partizanova serija pobeda, Vujačić je podsetio na trofejnu 2017. godinu, kada još nije bio član crno-belih. Naravno, priželjkuje da i ova Partizanova generacija uradi nešto slično.

''Još veća obaveza svih nas. Ne jurimo rekorde, ali se borimo i želimo da pobedimo sve do kraja. Slušao sam o toj sjajnoj energiji koji su imali igrači kada su uzeli duplu krunu i imali takođe pobede iz utakmice u utakmicu. To nam je samo svima podstrek da verujemo u sebe i da gledamo sebe, u svoje dvorište i svaku sledeću utakmicu'', objašnjava Vujačić.

Iako je u Partizan stigao u leto 2019. godine, Vujačić je tek dolaskom Aleksandra Stanojevića prošle jeseni uspeo da se izbori za mesto startera u kontinuitetu.

''Isplatio se pošteni rad, trud i zalaganje. Kod njega važi koliko daješ, kako se trudiš, toliko ćeš i dobiti. Bilo je utakmica koje sam igrao u Ligi nacija sa reprezentacijom Crne Gore, ali sam u Partizanu bio na klupi. Video je da dobro igram, ali su tada drugi bili ispred mene. Ukazala mi se šansa i trudim se da je u svakoj utakmici iskoristim'', kaže Vujačić i hvali svog mlađeg saigrača Svetozara Markovića sa kojim igra u tandemu.

''Pre svega jedan momak sa vrhunskim ljudskim kvalitetima, a uz to vrhunski fudbaler! Razumemo se odlično na terenu, dosta pričamo, on je veliki radnik i profesionalac i voleo bih da, ako je moguće, ostane što duže sa nama! Njegove odlične partije nisu slučajnost''

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke