Igra za zaborav, ali Voša ostaje u Evropi! Majstorija za kraj!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 29.07.2021.
21:55
Izvor: Sportske.net

Novosađani u trećem kolu sa Austrijancima. Danas slaba partija.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ekipa Vojvodine igraće u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencija pošto je u dva meča bila bolja od Panevežisa iz Litvanije rezultatom 2:0. Danas pobeda Vojvodine 1:0, fantastičnom majstorijom mladog Kabića koji je lobovao golmana u poslednjim trenucima meča. 

Nismo gledali ubitačan tempo na startu utakmice, već opipavanje snaga rivala, a prvi udarac koji je bio iole ozbiljniji beležimo u 14. minutu kada je Nemanja Čović uspeo da se izbori za udarac i da šutira sa oko 20 metara što nije bio problem golmanu Panevežisa. 

Najbolju šansu u prvom poluvremenu propustili su igrači Panevežisa, tačnije Eliosiusu koji je glavom morao bolje da reaguje u 22. minutu, ovako je ostao tragičar svog tima. Svemu je prethodila velika greška odbrane našeg tima. 

Sledeći ozbiljan napad Vojvodine videli smo pred kraj poluvremena u 42. minutu kada je sa desne strane stigao centaršut, Čović je bio izblokiran, a Busnić je poslao loptu preko gola. 

Nastavak nije doneo bolju igru tima Slavoljuba Đorđevića, s tim da je posed lopte prepušten gostima koji su, kako je utakmica odmicala, sve više prostora ostavljali u zadnjoj liniji što naš tim nije uspevao da iskoristi. 

Panevežis je pretio u 88. minutu, Elivelto se sjajno namestio na udarac kada je Simić sjajno odbranio i poslao loptu u korner. Jankauskas je imao još jednu šansu kada je poslao loptu preko gola sa 10-ak metara, ali je mreža ostala netaknuta. 

Pogodili su gosti i stativu na samom kraju, a onda kontra domaćina, Kabić je pretrčao 50 metara, na kraju lobovao golmana protivnika za pobedu Vojvodine. Majstorija, spektakularan gol mladog 17-godišnjaka. 

Uglavnom, slaba partija Vojvodine, očekivali smo pobedu, ali dovoljno je bilo i ovo za plasman u treće kolo gde će naš tim sačekati austrijski LASK. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke