''Igrači da budu svesni, Zvezda je u rangu sa Milanom!''

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.02.2021.
22:03
Izvor: Sportske.net

Član Zvezdine zlatne generacije ima poruku za Stankovićeve pulene.

Pedja Milosavljevic/Starsport ©
Pedja Milosavljevic/Starsport ©

Povezane vesti

U razgovoru za klupski sajt, Zvezdin nekadašnji golman i član zlatne generacije iz Barija Stevan Stojanović prisetio se ''tromeča'' sa Milanom iz 1988. godine, poništenog meča zbog magle i drame koja je u trećoj, ponovljenoj utakmici rešena u penal-seriji, kada je Milan izašao kao pobednik.

Danas, 32 godine kasnije, nova generacija Zvezdinih fudbalera, za koju mnogi kažu da je najbolja posle Barija, priprema se za novi susret sa Milanom, ovoga puta u 1/16 finala Lige Evrope.

Stojanović, naravno, jedva čeka četvrtak i prvi meč u Beogradu, a Zvezdinim fudbalerima je uputio jedan savet kako da pristupe ovom dvoboju.

''Nikad nisam voleo da prognoziram rezultat, kao ni ishod meča. Međutim, igrači koji budu nosili dres Crvene zvezde moraju da budu svesni da je naš klub u rangu sa Milanom. Nekad imamo bolji, nekad lošiji tim, ali smo kao klub na nivou evropskih velikana. Siguran sam da nas Milan neće potceniti, jer se dobro sećaju da im nije bilo lako protiv Crvene zvezde nikada kroz istoriju. Znaju oni ko smo mi i sigurno će izaći sa punim poštovanjem pred tim Dejana Stankovića.

Treba se ući bez straha u utakmicu. Ne treba čitati novinske tekstove u kojima se navodi kako će Milan doći u oslabljenom sastavu. Sa kakvim god igračima da dođu, oni će dati sve od sebe. Klub sa takvim renomeom interesuje svako takmičenje u kom učestvuje. Neće se oni opustiti, zato ne trebamo ni mi. Postoji šansa za povoljan rezultat, a upitno je i da li će biti publike na meču. Mi smo sa našim navijačima mnogo 'opasniji' po rivala. Tada svaki igrač ima još veći motiv i dodatnu odgovornost. Šansa postoji, moramo biti hrabri'', istakao jke Stojanović.

Posebno je pohvalio i trenera Dejana Stankovića, koji je takođe veliki Zvezdin adut protiv Milana, koji mu je bio dugogodišnji rival i tokom igračke karijere u Italiji.

''Dejan Stanković je veliko trenersko ime u svetu fudbala. Znamo šta predstavlja, pogotovo u Italiji. On dobro poznaje italijanski stil igranja i odlično zna ekipu Milana. Siguran sam da će preneti prave savete našim fudbalerima. Crvena zvezda nije slučajno došla do ove faze takmičenja. Ne bih da izdvajam pojedince, ali verujem da postoji igrači koji mogu da reše dvomeč'', zaključio je Stojanović.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke