Igrači Partizani tužni nakon remija: "Glupo smo ispali..."

Autor: Beta Beta
četvrtak 28.11.2019.
23:33
Izvor: Beta

Malo je falilo "crno-belima" u Hagu.

EPA-EFE/RONALD BONESTROO
EPA-EFE/RONALD BONESTROO

Povezane vesti

Fudbaler Partizana Strahinja Pavlović rekao je da da je njegova ekipa na glup način ostala bez proleća u Evropi i dodao da će "crno-beli" pokušati da ih večerašnja utakmica protiv AZ Alkamara "ne ubije previše".

"Šta da kažem... Propustili smo par šansi, ušli smo u konfuziju, oni su krenuli na sve ili ništa, svim silama, išli u napad. Propustili smo šanse. Njima svaka čast na igri i borbenosti, mislim da smo morali da damo još jedan gol i da privedemo meč kraju. Na glup način smo izgubili i ostali bez Evrope", rekao je Pavlović novinarima posle utakmice.

Fudbaleri Partizana odigrali su večeras 2:2 sa AZ Alkmarom iako su do 88. minuta imali dva gola prednosti.

"Crno-beli" su ovim remijem ostali bez šanse za plasman u narednu rundu Lige Evropa.

"Naravno da je šok za sve nas, za vikend igramo ligu... Pokušaćemo da stignemo prednost Zvezde. Pokušaćemo da nas ovo ne ubije previše", rekao je Pavlović.

Saša Zdjelar je kazao da je njegova ekipa odigrala odlićno do 85. minuta.

"Jako je teško... Odlična utakmica za nas do 85. minuta, a onda sve pada u vodu. Odigrali smo odlično, ali moramo dalje. Svi igrači su tužni, ali šta da se radi... S ovom igrom koju smo imali, nisam razmišljao o trećem golu, mislio sam da ćemo moći da izdržimo, ali iz ove perspektive - da, trebao nam je treći gol", rekao je Zdjelar.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

9 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
papirnica
Friday, 29.11.2019
11:34

Neka odkriju ko je prodao utakmicu.

avatar
Vidicnemanja
Friday, 29.11.2019
09:34

Trener sa nerezonskim izmenama je iskljucivi krivac za ispadanje Partizana.Umesto da pojaca sredinu terena i drzi loptu u nogama,on je Alkmaru dopustio viktoriju izbacivanjem glavnih igraca u vezi.Pritom je nagomilao igrace u odbrani koji su se saplitali jedan o drugog

avatar
REVØLT
Friday, 29.11.2019
08:45

Zdjelar bolje da malo razmisli pre nego sto nesto izjavi sledeci put, nekad ni 3:0 nije dovoljno. Drulo i Savo su dva luzera u Evropi, bila je to haska tragedija ''vizantijskog cara'' iz Semberije, kneza Sava od Semberije. Strazbur, Bordo, Augsburg i Alkmar, nije fudbal za Srbiju i Srbe.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Saturday, 30.11.2019
11:32

Zdjelar je delimično u pravu. Prvi razlog što Partizan nije pobedio su promašaji Sume, Sadika, Asana i Tošića, ukupno 5 šansi i lepih prilika da se protivnik dotuče. Sa onoliko prostora koji su ostavili našim ofanzivcima to su morali da iskoriste. Kada protivnik shvati da si ti bezopasan bez obzira na prostor koji imaš dobije signal da krene još odlučnije u napad. Promašaji napred su uzrok bolje i odlučnije igre protivnika pa su pogodili prečku i bili sve opasniji. Uz to na 2:0 par minuta pre kraja Sadik i Asano opet imaju šansu za kontru koju ne koriste i onda nakon izgubljene snage ne vraćaju se u blok već ostaju protivniku s loptom iza leđa. Ne može odbrana da ne dozvoli 90 minuta nijedan šut u ovkir gola protivniku kakav je AZ ukoliko ofanzivni igrači počnu da zapostavljaju zadatke koje imaju u odbrani da bi dali 3. gola par minuta pre kraja, a nisu ga dali pre toga iz idealnih šansi. Dok smo jurili treći primili smo prvi iz kiksa, a onda kada smo pokušali da odbranimo 2:1 nismo ni imali vremena da postavimo odbranu, a već smo primili drugi. Slično se desilo i protiv Astane, na 2:0 promašuju bezbroj šansi, a onda zbog zapostavljanja defanzivnih zadataka ostaje igrač slobodan, šutira i daje gol za 2:1 i uvodimo utakmicu u neizvesnost. Slažem se da su reakcije Stojkovića slabije kod tih golova, ali ne možeš da juriš celu utakmicu da daš gol više i promašiš po 5 šansi, a da ne igraš odbranu i da očekuješ da golman i defanzivna linija pojačana sa zadnjim veznim nikada ne primi gol.

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Monday, 02.12.2019
19:03

Sadik, Suma, Asano i Tošić nisu samo sebe potrošili već i šanse da reše utakmicu ili šansu da ne jure treći gol već da čuvajući loptu sačuvaju vreme. Ako pričamo o utakmici protiv AZ sigurno da je Milošević tražio od bekova da ne idu napred iz opravdanih razloga s obzirom na kvalitet Stengsa i Idrisija, ali ni Stengs ni Idrisi se nisu puno vraćali tako da su Sadik, Suma, Asano i Tošić dobili više prostora protiv sporijih od sebe. Taj prostor su morali da iskoriste da u njemu individualno ili timski sačuvaju loptu i nateraju AZ-ove ofanzivce da se vrate, a onda prošetaju loptu kroz odbranu i ako treba i golmana i tako prebace težište igre daleko od svog gola i opterećenje na protivničke igrače da jure loptu. Umesto toga oni su jurili da daju 3. gol i napade završavali u roku od 10 sec. Što se tiče igre bekova uopšte Miletić igra ofanzivnije od Uroševića kada ispred njega nije Tošić već neko drugi što se videlo i u Šapcu. Recimo da nemamo beka kao što je Miletić ili da on mora da igra štopera koji bi to desni bek sa srpski pasošem sačuvao Idrisija onako kako ga je Miletić čuvao? Možda Ivanović i više niko. Za vreme reprezentativne pauze nije igrao, odmorio je malo i odmah je dosta bolji bio i u Hagu i u Šapcu. Najveći problem je što nije imao pravu zamenu u rotaciji pa je morao da igra skoro sve utakmice do sada. Urošević slično igra na suprotnoj strani i upravo je ta defanziva razlog zašto igra pre Brežančića koji je bolji ofanzivac od Uroševića. Da li uopšte Partizan mora da ima bekove s dobrim centaršutem dok ne dovede bar jednog igrača u napadu koji dobro igra glavom, realno nema nijednog ofanzivnog igrača koji može da pogađa glavom.

avatar
REVØLT
Sunday, 01.12.2019
19:29

Nisam rekao da i oni ne snose svoj deo krivice koji nije mali, ali, imaj u vidu da je Suma nebrojeno puta povukao loptu sa nase polovine, on i Asano su se toliko potrosili (o Sadiku da i ne pricam) jer bas i nemaju sa kim da kombinuju osim Natka i donekle Zdjelara, nama Miletic maltene kao da ne postoji u napadu u nekom ozbiljnom smislu, a i Urosevic bi mogao malo bolje i aktivnije da ucestvuje u igri jer ga ima svuda sto jeste za pohvalu, ali, on neretko tome placa i ceh...

avatar
DjoleKG
Friday, 29.11.2019
04:13

Pobratime,ako ti vrediš 15mil onda ovaj fudbal stvarno propada...

avatar
dr Milojević
Friday, 29.11.2019
01:07