"Igramo za srpski fudbal!" - U Čukaričkom radno, Matijašević obradovao navijače

Autor: Nemanja Janošev
utorak 03.08.2021.
17:15
Izvor: Sportske.net

Pred Čukaričkim ozbiljan izazov. Kako kažu, igraju za sebe, ali i srpski fudbal.

FK Čukarički
FK Čukarički

Povezane vesti

Direktor FK Čukarički Vladimir Matijašević otkrio je da je klub potpisao nove ugovore sa dvojicom iskusnih fudbalera, "brađane" očekuje izuzetno bitna utakmica protiv Hamarbija u kvalifikacijama za Ligu konferencija.

"Revidirali smo ugovore sa Markom Docićem i Srđanom Mijialovićem, oni će biti na Banovom brdu najmanje do 2024. godine. Naravno, osim u slučaju da naiđe baš dobra ponuda koju bi bilo teško odbiti. Njih dvojica će svakako biti zadovoljni u Čukaričkom", kazao je Matijašević za sajt kluba i dodao:

"Takve razgovore vodimo i sa Asmirom Kajevićem, koji ima ugovor na još godinu dana. Videćemo da li ćemo sve konkretizovati uskoro ili po isteku ugovora. Uglavnom, Docić, Mijailović i Kajević su igrači koje želimo da zadržimo, igrači koji su potrebni Čukaričkom, igrači uz koje stasaju mladi momci. Tako smo radili i u prethodnom periodu, i to se pokazalo ispravnim".

Fokus svih u Čukaričkom je naravno usmeren na prvi meč trećeg kola kvalifikacija za Ligu konferencija protiv Hamarbija.

"Izuzetno bitna utakmica. Momci jednostavno treba da daju maksimum, da igraju za sebe, za klub, za srpski fudbal. Znamo kvalitete Hamarbija, gledali smo njihove mečeve protiv Maribora, odlični su i u švedskom šampionatu. Ali, govorio sam to i ranije, ponoviću i sada, igra se 11 na 11. I Molde je bio opasan, pa smo u Norveškoj igrali 0:0, a tada je važilo pravilo gola u gostima, pa su oni bili u prednosti. Na Brdu smo promašili šansu, pa rano primili gol... Nadam se da će sada biti drugačije protiv Skandinavaca".

Pozvao je Matijašević i publiku da podrži Čukarički i da napravi lepu atmosferu na stadionu Partizana.

"Ulaznice su besplatne, termin je odličan, posle mečeva preostala dva naša predstavnika u istom takmičenju, Partizana i Vojvodine. Za publiku će biti otvorena zapadna tribina Partizanovog stadiona, nadam se da će navijači doći i podržati naš tim u evropskim utakmicama, baš kao što je to bio slučaj i do sada. Bili smo zahvalni publici posle duela protiv Sumgaita, napravili su odličan ambijent, u kojem je bilo lakše i našim prvotimcima", podsetio je Matijašević.


Čukarički je rezultatski odlično startovao u novoj sezoni, odigrao je dva meča u Super ligi, zabeležio trijumfe protiv Vožvovca i Metalca, u Evropi je na prvoj prepreci eliminisan azerbejdžanski Sumgait.

"Rezultati su bili dobri, ali tek očekujem da se ekipa stabilizuje i da uđe u još bolji ritam, za jedno dva-tri meča. Abnormalne su vrućine, navikavamo se i na VAR, imamo nekoliko novih igrača u timu, koji opet moraju da znaju šta se od njih ovde traži. Nadam se da će biti još bolje, a bez dileme imamo potencijal za tako nešto", zaključio je direktor Čuke.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke