Ilićev 'poslednji ples', Partizan na kraju treći!

Autor: Mihajlo Vidojević
nedelja 19.05.2019.
20:52
Izvor: Sportske.net

Pamtiće navijači Partizana poslednju prvenstvenu utakmicu u sezoni 2018/19. Ostaće zapisano da se Saša Ilić oprostio od Humske u trijumfu nad Proleterom.

partizan.rs/Miroslav Todorović
partizan.rs/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Sezona u kojoj je FK Partizan ostao bez šansi za titulu neposredno nakon početka prolećnog dela prvenstva završena je trijumfalno.

Partizan je u poslednjoj prvenstvenoj utakmici savladao Proleter rezultatom 2:0 (1:0) pa će sezonu završiti na trećem mestu na tabeli iza Crvene zvezde i niškog Radničkog.

Strelci za "Parni Valjak" bili su Danilo Pantić u 25. i Rikardo Gomeš u 55. minutu, ali su strelci, kao i svi ostali akteri večerašnje utakmice u Humskoj ostali u senci događaja kojim je ispisana još jedna stranica u istoriji FK Partizan.

Večerašnja utakmica 37. kola Super lige Srbije između Partizana i Proletera pamtiće se po tome što je bila poslednja prvenstvena koju je Saša Ilić odigrao pred pristalicama kluba iz Humske.

Legendarni kapiten Partizana upisao je svoj 875. nastup u crno-belom dresu, a 424. ako računamo samo prvenstvene utakmice!

Zbog toga je sve u Humskoj večeras bilo podređeno Saši Iliću. Kapitenu je priređen špalir, a igrači su se na terenu pojavili u majicama sa brojem "22" i sa maskama na kojima je bio lik Saše Ilića.

Oproštaju Saše Ilića prisustvovalo je oko 15.000 navijača, među njima su bili bivši saigrači i treneri Partizanovog veterana, ali je na kraju meča na stadionu bilo mnogo manje ljudi zbog nevremena koje je zahvatilo Beograd.

Pljusak koji se u jednom momentu pretvorio u grad doveo je do prekida utakmice u završnici prvog poluvremena, pa su svi akteri meča jedva čekali da sudija odsvira kraj kako bi pobegli u svlačionice.

Saša Ilić je teren napustio u 82. minutu, a zatim u društvu sina Nikše Ilića obišao počasni krug i stavio tačku na fantastičnu karijeru koja bi naredne nedelje mogla da bude krunisana još jednim trofejem.

Partizan je zahvaljujući večerašnjem trijumfu završio na trećem mestu na tabeli i to je prvi put od osamostaljenja Srbije da crno-beli nisu među prve dve ekipe u Super ligi na kraju sezone. Poslednji put Partizan je bio treći u sezoni 1997/98 kada je Obilić osvojio titulu, a Crvena zvezda zauzela drugo mesto.

Treća pozicija u Super ligi neće uticati na poziciju crno-belih u evropskim kvalifikacijama, ali zato hoće učinak u finalu Kupa Srbije, jer će Partizan u slučaju trijumfa nad Zvezdom pohod na grupnu fazu Lige Evrope početi od 2. kola kvalifikacija.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

7 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Thursday, 30.05.2019
00:03

pre 51 minuta
Recite onom vasem recku da ne galami toliko jer to ni za vas uopste nije dobro Hahaha

Nije u skladu sa uslovima korišćenja Molim, prijatelju?

avatar
Igors Stepanovs
Sunday, 19.05.2019
21:28

Sale,hvala ti! #22

avatar
KING OF JUNGLE♦⭐♦⭐♦⭐
Sunday, 19.05.2019
20:56

Plače nebo nad Beogradomm: Saša Ilić završio igračku karijeru na stadionu Partizana, a zvezda otela pehar! Partizan je šampion, Partizan je osvajač kupa, dupla kruna oleeeee!

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Sunday, 19.05.2019
20:55

Ne samo da smo medju prve dve ekipe nego je ovo titula PARTIZANA sa rekordnim brojem bodovne prednosti u odnosu na drugoplasiranog na tabeli. 29-TA TITULA!!!

avatar
⭐♦ povratka kralja
Tuesday, 28.05.2019
23:22

:D :D :D :D :D

avatar
⭐♦ povratka kralja
Wednesday, 29.05.2019
22:47

Je l' ti je to dovoljno da shvatis koliko si gluposti napisao ? :D

avatar
NOTHING ELSE MATTERS
Wednesday, 29.05.2019
18:08

10 dana je proslo, covece:-D