Iliev krivi sebe zbog "slučaja Suma": "Opet bih uradio isto"

Autor: Nemanja Janošev
nedelja 26.09.2021.
14:40
Izvor: Sportske.net

Sportski direktor preuzeo odgovornost.

Beta/Branislav Božić/Mo
Beta/Branislav Božić/Mo

Povezane vesti

Sportski direktor FK Partizan Ivica Iliev detaljno je opisao odnos Sejdube Sume prema crno-belom dresu, te je stavio začku na ovaj slučaj koji je prethodnih dana bio u žiži interesovanja fudbalske Srbije.

Partizan i Suma su okončali saradnju posle nekoliko spornih momenata Gvinejca, ali i nastupa na društvenim mrežama gde je govorio nauštrb kluba. Strasti se još nisu smirile - Ivica Ilev je ponovo uzeo reč i u razgovoru za "Telegraf" priznao je krivicu za sve što se dogodilo.

"Posle svega, mogu da kažem da je sve ono što se dogodilo sa Sumom prethodnih dana bilo neminovno, jer nije moglo da se "popravi", ali isto tako mogu da budem zadovoljan onim što je prikazao u Partizanu, pogotovo od leta 2019, pa na ovamo, Dokazao da je veliki igrač, doneo nam je neke važne stvari i postao miljenik navijača upravo zbog te svoje fudbalske posebnosti. Da li je mogao više? S obzirom na talenat koji poseduje - svakako. Ko je jedini krivac za to? Isključivo ja kao sportski direktor", naveo je Iliev.

Potom je dodao da je kriv iz više razloga - angažovao je igrača "tog" kvaliteta i nije uspeo da ga integriše u tim.

"Rekoh već, nije često bio deo grupe, dešavalo se da nas ostavi na "cedilu" kada je potrebno, postojao je taj problem sa disciplinom, što najviše remeti grupu. U redu, igrača tog kalibra nekada morate da istrpite, ali postalo je previše učestalo i to prosto utiče na ostatak ekipe. Kulminiralo je činjenicom da je otišao povređen da igra za reprezentaciju, a da se nikome nije javio, pogoršao stanje i sve doveo u veliki problem. Jer, sigurno bi bio značajan adut i za Anortozis i za večiti derbi, već su se pravili planovi.

Na kraju i taj javni istup na društvenim mrežama, optužbe - to se prosto ne radi na taj način, klub i tim moraju da budu iznad svega, a ako postoji problem on se rešava unutar porodice. Jer, Partizan je porodica svih nas, igrača, ljudi koji rade u klubu, navijača... Svi imamo odgovornost samo prema Partizanu, lični interesi nikada ne smeju da budu iznad kluba", rekao je operativac Partizana.

Kada se svedu računi, Iliev nema sumnju - ponovo bi učinio isto kada je Sejduba Suma u pitanju - ali sa jednom ispravkom.

"Nemam dilemu nijednog momenta - ponovo bih sve isto uradio, doveo bih ga u Partizan, jer se radi o vrhunskom igraču. Ipak, kada se osvrnem iza sebe promenio bih samo jednu stvar, vodio bih njegovu karijeru kroz Partizan na drugačiji nači", završio je Iliev.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke