Iliev najavio sastanak sa Stanojevićem, ali prvo da se ''ohlade glave''...

Autor: Darko Mitrović
petak 22.10.2021.
16:23
Izvor: Kurir

Greška je napravljena, sledi analiza.

Srdjan StevanovicStarsportphoto ©
Srdjan StevanovicStarsportphoto ©

Povezane vesti

Dan posle poraza od belgijskog Genta, sportski direktor Partizana Ivica Iliev se oglašava u medijima. Preneli smo tokom prepodneva njegovu izjavu o samoj utakmici, a u razgovoru za ''Kurir'' Iliev je prokomentarisao i dešavanja neposredno po završetku meča u Humskoj, kada je trener Partizana Aleksandar Stanojević dobio crveni karton zbog prigovora sudiji Medenu.

Iz tog razloga, on neće moći da vidi ekipu u sledećem kolu protiv istog rivala, ali u gostima. Jasno je, to će biti dodatni problem za Partizan, a Iliev je najavio da će tim povodom razgovarati sa Stanojevićem.

''Još nismo imali sastanak sa trenerom Stanojevićem, ali će ga svakako biti. Uvek je najbolje pričati hladne glave. Sve ćemo analizirati. Pod adrenalinom se prave greške.

Ostaje žal zbog tog crvenog kartona. Podatak da naš trener neće moći da vodi ekipu u Belgiji je veliki hendikep za Partizan. Ali dobro, možda će to biti još jedan razlog da nam se nešto dobro desi'', izjavio je Iliev.

Iako je Partizan sinoćnjim porazom izgubio prvo mesto u grupi i značajno se udaljio od direktnog plasmana u osminu finala, Iliev ovaj poraz ne posmatra kao previše bolan.

''Ova generacija nije navikla da gubi. Uprkos porazu osećaju se kao šampioni. I pored primljenog gola momci su pokazali karakter i kvalitet. Napali su izuzetno snažnog i kvalitetnog protivnika, ali nam se nije dalo da postignemo toliko željeni gol. Remi bi bio najrealniji ishod.

Svi mi u klubu znamo koji su nam ciljevi. Prvi smo ostvarili, igraćemo proleće u Evropi, drugi je pred nama, a to je titula u Srbiji. Ako neki poraz ne boli, to je ovaj protiv Genta'', zaključio je Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

3 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko1234
Saturday, 23.10.2021
15:44

Sta ti imas da pricas sa strucnjakom. Svi mi Partizanovci dobro znamo u sta se ti razumes. Hehehe.

avatar
magister
Friday, 22.10.2021
20:51

Pisao sam 100x, i to onda kad su komentari ovde imali smisla... Ali ponoviću: u Partizanu postoji ozbiljan problem u atmosferi u klubu, u psihološkom pristupu jačim i slabijim protivnicima. Protiv slabih - često podcene, pa ako ne krene brzo kako treba, ako ne dođe brzo do gola - kasnije stiže panika, šutira se iz sve snage, često i u blok, a to uglavnom donosi - neuspeh. Protiv iole jačih protivnika iz inostranstva - Partizan igra najblaže rečeno preoprezno. Igrači bez ikakvog razlika čim je lopta malo skakutava na 25-30m od gola - čiste, šutiraju loptu u aut. Kao da smo nižerazredni tim. Ruku na srce, Zvezda igra hrabrije protiv Arsenala i Liverpula nego Partizan protiv nekog Genta, Plzenja, Jang Bojsa, Bešiktaša, protiv Trakaja i Skenderbega smo u gostima igrali nerešeno, a dobili prve s 1:0 druge s 2:0 kod kuće. Da ne govorim o Dinamu Kijev, Mančesteru. Postoji neki strah, impresioniranost, palanački duh kod igrača. Rešenja: 1. Tu nije dovoljan trener, potrebni su pedagog i psiholog, ne samo za igrače i tim, nego za uspostavljanje zdrave, sportske, takmičarske atmosfere u klubu. 2. Napolje sa političkim klimoglavima, 3. krimosi navijači - što dalje od stadiona.

avatar
peca.st
Friday, 22.10.2021
19:51

Da li Ilijev stvarno misli da neko veruje u ove gluposti!?