Iliev o Stanojeviću, navijačima, deci Partizana, a za Zvezdu ima specijalnu poruku!

Autor: Darko Mitrović
petak 10.12.2021.
16:44
Izvor: Sportske.net, RTS

Kako se i očekivalo, sportski direktor Partizana oglasio se dan posle plasmana crno-belih u šesnaestinu finala Lige konferencija.

Srdjan StevanovicStarsport.rs ©
Srdjan StevanovicStarsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan je ostvario još jedan cilj na evropskoj sceni ove sezone, uspeo je da izbori plasman u nokaut fazu takmičenja kao drugoplasirani u svojoj grupi, ali je na kraju sve to izgledalo mnogo teže nego što se očekivalo posle prva dva kola u kojima su crno-beli upisali dve pobede.

Drama protiv Anortozisa sinoć u Humskoj /1:1/ je trajala do poslednjih sekundi, kada su gosti imali najbolju priliku za pobedu, ali srećom po crno-bele lopta je završila tik pored leve stative i Partizanovo slavlje je moglo da počne.

Dan posle, sportski direktor Partizana Ivica Iliev je izneo svoje impresije u razgovoru za RTS.

"Izuzetno težak put. Kvalifikacije koje su možda i najteže od kada se igra ovaj sistem takmičenja – sa fantastičnim ekipama iz mnogo jakih zemalja.

Onda grupa gde smo krenuli fantastično i već u trećem kolu bili konkurent za prvu poziciju. Nažalost, posle tog dvomeča sa Gentom, kada smo izgubili šansu za prvu poziciju, kao da je došlo do nekog blagog opuštanja i nekog mentalnog pada. Ekipa se takoreći osećala sigurno za tu drugu poziciju, dozvolila sebi luksuz da, uz ostale rezultate isto, u poslednjem kolu odlučuje o plasmanu.

Na našu sreću, uspeli smo zahvaljujući fantastičnim momcima i sada smo u situaciji da srpski fudbal ima dva predstavnika'', istakao je Iliev.

S tim u vezi, on je potom čestitao i ekipi Crvene zvezde koja je remijam protiv Brage zadržala prvo mesto u svojoj grupi i plasirala se u osminu finala Lige Evrope.

''Čestitao bih ovom prilikom Crvenoj zvezdi na neverovatnom uspehu i evo posle četiri godine oba naša kluba igraju evropsko proleće i očekuje nas nešto sasvim neverovatno i spektakularno. Ono što nas sve raduje jeste situacija u kojoj se srpski fudbal našao, a do juče je bilo nezamislivo, da već do kraja jeseni smo sigurni da će od sezone 2023/2024. imati šampiona koji direktno ide u Ligu šampiona'', naglašava Iliev.

Naravno, nije izostao ni komentar na prilično emotivnu reakciju trenera Aleksandra Stanojevića posle meča, jer je bio nezadovoljan podrškom koju je njegov tim imao u sinoćnjem meču. U trenucima dok su fudbaleri Partizana slavili prolaz dalje, sa tribina se skandiralo: ''Uprava napolje''.

"Mogu samo da pričam i želim da pričam jedino o ekipi, i o Saletu, vanserijskom stručnjaku. O igračima koje imamo, a to je veliki broj kvalitetnih fudbalera. Ovom prilikom bih se zahvalio našem jugu, našim vernim navijačima koji se iz utakmice u utakmicu toliko trude da vode naš klub do pobeda. I onim najvažnijim, novoj crno-beloj armiji, a to su naša dečica koja su u sve većem broju prisutna", naglašava Iliev.

Ta ''dečica'' su zaslužila i poseban komentar, pogotovo Marko Milovanović, 18-godišnji napadač koji je sinoć postigao vodeći gol i nastavio golgetrersku seriju sa domaće scene.

"Imamo blago u Humskoj ponovo. Videli ste da su utakmicu izneli igrači od 18 ili 19 godina. Deca Partizana. To je ono čime se ponosimo i pored tih kadrovskih problema, imamo toliki fond igrača. Posao koji radi Aleksandar Stanojević se pokazao kao uspešan'', zaključio je Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko1234
Saturday, 11.12.2021
16:56

Odlazi vec jednom sramoto.

avatar
Slavko1234
Saturday, 11.12.2021
16:55

Opet ovaj, dao ostavku pre par godina, a neide nigde pa ko da ih podrzi uzas.