Iliev objasnio, šta je zajedničko Piksiju i Lotaru Mateusu?

Autor: Darko Mitrović
nedelja 28.03.2021.
23:32
Izvor: Sportske.net, Novosti.rs

Piksi ga je sinoć podsetio na slavnog Nemca, evo i zbog čega.

Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©
Srdjan Stevanovic/Starsportphoto ©

Povezane vesti

Dolazak Dragana Stojkovića Piksija preporodio je reprezentaciju Srbije ozbiljno uzdrmanu jesenjim neuspehom u plej-ofu za plasman na Evropsko prvenstvo.

To se najbolje videlo sinoć protiv Portugala, u meču u kom je naš nacionalni tim od 0:2 na poluvremenu stigao do izjednačenja i velikog boda, značajnog za dalji tok kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Brojne pohvale od sinoć dobijaju i selektor i naši reprezentativci, koje već u utorak očekuje novi izazov, gostovanje Azerbejdžanu.

Oduševljen igrom ''Orlova'' i radom novog selektora je i bivši sportski direktor Partizana Ivica Iliev, koji je selektora Stojkovića uporedio sa Lotarom Mateusom, svojim nekadašnjim trenerom u Partizanu.

''Sećam se našeg gostovanja Realu iz Madrida kada smo poraženi 1:0 i znam da smo mi igrači bili zadovoljni što nismo izgubili ubedljivo, a Mateus nas je gledao u čudu i objašnjavao da nikad ne možeš biti zadovoljan ako ne pobediš, bez obzira na snagu protivnika. To se vidi i iz Piksijeve izjave posle utakmice, po tome što je rekao umnogome me podsetio na slavnog Nemca'', istakao je Iliev u razgovoru za ''Novosti''.

Naravno, Iliev je presrećan i zbog Aleksandra Mitrovića, koji je od juče najbolji strelac u dresu naše reprezentacije svih vremena.

''Postići takav golgeterski rezultat sa samo 26 godina je nešto vanserijsko. Verujem da će do kraja reprezentativne karijere postati vladar svih statistika, jer se kod njega uvek i u svakoj situaciji vidi taj naboj, glad. Velike pohvale zaslužuje i Vlahović koji bi u perspektivi mogao do tog nivoa'', naglasio je Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke