Iliev 'očitao lekciju' Đurđeviću i Leonardu!

Autor: Mihajlo Vidojević
utorak 11.04.2017.
09:28
Izvor: Sportske.net, zurnal.rs

Sportski direktor fudbalskog kluba Partizan poslao je snažnu poruku najboljim strelcima ekipe i zatražio od najiskusnijih igrača da reše problem ukoliko ga ima.

Beta/BranislavBožić/Mo
Beta/BranislavBožić/Mo

Povezane vesti

Kolo pre kraja ligaškog dela prvenstva, a manje od sedam dana do 154. "večitog" derbija, sportski direktor Partizana Ivica Iliev progovorio je o aktuelnosti koja se tiče najboljih strelaca ekipe.

Utisak je da se Uroš Đurđević i Leonardo utrkuju ko će biti najbolji strelac lige i da tim zbog toga trpi, zbog čega je Ivica Iliev u izjavi "Žurnalu" imao šta da kaže na tu temu.

"Sami to treba da reše u svojoj glavi. Karijere treba da se nastave i posle ovoga. Nek' pokažu da su veći od sujete i proseka" počeo je priču na pomenutu temu Ivica Iliev.

Uroš Đurđević trenutno vodi na listi najboljih strelaca Superlige sa 17 golova, a Leonardo ga prati sa 16 pogodaka. Navodeći svoje primer iz sezone u kojoj je osvojio "zlatnu kopačku" Ivica Iliev daje savet izabranicima Marka Nikolića.

"Ne može na silu da se bude prvi strelac lige! Eto, moj prmer, namesti se - Kleo ode na polusezoni, da je ostao sigurno bi postigao više golova od mene. Ne može niko da te gura: ni prijatelji, menadžeri, roditelji..." poručuje Iliev.

Sportski direktor crno-belih dodaje da bi eventualni problem trebalo da reše stariji i iskusniji fudbaleri koji imaju autoritet da progovore o tome šta su prioriteti.

"Očekujem reakciju ekipe, sada kad smo blizu uspeha, deo serije koja može da traje do kraja. Ovo je ispit karaktera i za starije: Saleta, Vuleta, Ostoju, da kažu: 'Ljudi, hajde da budemo tim'. Podvlačim, ako toga ima..." zaključio je Iliev.

Narednu utakmicu u Superligi Srbije Partizan igra u četvrtak protiv Novog Pazara što će biti poslednji ispit pred 154. "večiti" derbi koji je zakazan za 17. april.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

5 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Tuesday, 11.04.2017
18:01
avatar
Tuesday, 11.04.2017
16:53

Treba porazgovarati sa njima, ali i sa Mileticem koji je evidentnom padu forme, psiha mu je razorena. Naravno da ih frustrira kad ne osecaju da imaju zastitu i kad vide da je njihovom rivalu sve dozvoljeno! Partizan je protiv Radnika ostecen za 3 penala, i ono povlacenje (Urosa, naravno) u prvom poluvremenu je bilo za penal. pocelo je izvan, ali se zavrsilo u 16.

avatar
Tuesday, 11.04.2017
14:25

Đurđeviću ima slabiji pregled igre i retko igra levom nogom tako da mu je mnogo puta lakše da završi akciju nego da asistira ali to se može popraviti. Leonardo dosta često ima prostor ispred sebe i posed lopte, a odlučuje se da odigra iz prve i pronađe Đurđevića i obično bude to neprecizno. Đurđević je npr. protiv Radničkog dva puta pokušao da asistira, u jednom napadu je trebao sam da završi napad, a u drugom je pogrešio trenutak kada treba da se asistira. Problem treba da reši trener, a ne saigrači i to ne samo razgovorom već i radom na treninzima. Ne postoji ni tolika sebičnost kako se to potencira u slučaju Đurđevića i Leonarda kolika je želja za realizacijom. Kada igrači previše žele gol automatski povećavaju koncentraciju na gol, a smanjuju na saigrače pa ih često i ne vide. Za našu ligu su obojica prejaki individualci i to realizatori, a ne pakeri tako da to dolazi do izražaja u negativnom kontekstu kada se promašuje, a kada se daju golovi to se ne primećuje. Nije veliki problem ali mogao bi da bude zato mora ekspresno da se reši.

avatar
Tuesday, 11.04.2017
12:06

vise se trudi Djurdjevic nego Leonardo, protiv Radnika Leonardo dodaje loptu ne sutira svaku a Uros i kontru 3 na 1 hoce sam da zavrsi.

avatar
noname
Tuesday, 11.04.2017
09:34

ako mogu MSN da budu nesebicni i igraju za tim, a ne za sebe, ne vidim zasto bi ovi nasi morali da glume zvezde i neku velicinu. Jaka stvar biti prvi strelac u Srbiji.