Iliev video Partizanovu dominaciju kakvu dugo ne pamti!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 20.09.2021.
16:32
Izvor: Telegraf

Sportski direktor Partizana zadovoljan izdanjem crno-belih, nedostajala samo pobeda.

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Partizan i Crvena zvezda sinoć su, kao i ''bezbroj'' puta ranije u Humskoj odigrali nerešeno, 1:1, ovoga puta u 165. večitom derbiju.

Iako je Zvezdin trener Dejan Stanković pre utakmice samouvereno najavljivao pobedu aktuelnog šampiona, sinoć je bio presrećan posle remija izborenog u 83. minutu pogotkom Kataija, dok u redovima crno-belih raspoloženje nije na tom nivou, jer su svesni da su propustili veliku priliku da pobegnu Zvezdi na pet bodova razlike na tabeli.

I dok generalni direktor Crvene zvezde Zvezdan Terzić govori o ''razlici u klasi'' u korist crveno-belih, sportski direktor Partizana Ivica Iliev je video dominaciju Partizana koju su crno-beli uspostavili posle prvih dvadesetak minuta igre.

On smatra da je Partizan mogao i do ubedljive pobede sinoć nad večitim rivalom.

''Ne pamtim odavno da je jedan tim bio tako dominantan u derbiju, kao što je bio Partizan u drugom poluvremenu protiv Zvezde. Apsolutno smo se za sve pitali na terenu, igralo se gotovo sve vreme na polovini protivnika, na momente je bilo i atraktivno, ubedljivo i samo je nedostajao taj drugi gol da meč ode u mirnu završnicu. Mada, ko zna, da je pao drugi, možda bi ih bilo još, jer smo igrali izuzetno dobro'', objašnjava Iliev u izjavi za ''Telegraf''.

Bez obzira na veliku priliku koja je propuštena, Partizan je na tabeli i dalje ispred Crvene zvezde, što nije bio slučaj u prethodne četiri sezone u ovom delu šampionata.

''Ponosan sam na igrače i stručni štab, jer su posle teške sedmice, gostovanja na Kipru, našli veliku snagu i energiju da odgovore na zahteve derbija, koji je izuzetno težak meč i na fizičkom i na psihičkom planu. Partizan je prvi na tabeli, to je ono najbitnije i kratkoročni plan je da se tu zadržimo prvo do zimske pauze, nadamo se i posle toga, ambicije ne krijemo'', zaključio je Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke