Iliev zanimljiv Italijanima - Ima li Partizan novog Vlahovića?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 14.10.2021.
20:05
Izvor: Sportske.net

"Biće među najboljima u Evropi!"

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Sportski direktor Partizana Ivica Iliev govorio je u intervjuu za portal "FirenzeViola" o Omladinskoj školi kluba, te vezi između crno-belih i Fjorentine.

Novinari portala koji je najbliži Fjorentini bili su gosti Ivice Ilieva i Partizana, a u mnogobrojnim temama doticali su se igara Dušana Vlahovića, kao i novih naraštaja koji izalze iz Partizanove akademije.

"Prošlost između Partizana i Fjorentine je lepa. Ponosan sam na odnos dva kluba. Poslednjih godina mnogi igrači su se dobro snašli i kasnije završavali u najjačim evrpskim klubovima. Poslednja dvojica su oni koji su otišli ubrzo pošto sam ja stigao na mesto sportskog direktora. Milenkovića sam slabije poznavao i on je brzo napustio klub, a Vlahović - o njemu vam mogu detaljno govoriti. Biće jedan od najboljih napadača u Evropi", započeo je Iliev i nastavio:

"Nedugo pošto sam postao sportski direktor, jedan od skauta najboljih fudbalskih klubova na svetu je došao da ga gleda. Bio je to februar ili mart 2018. godine. Rekao mi je da u svetu nema talenta kao što je Vlahović gledajući klasu 2000. Tada se Haland još nije pojavio. Možete videti da Dušan konstantno napreduje. Žao mi je što nije ostao duže kako bi se više zadržao u prvom timu Partizana. Osećao sam se užasno kada je otišao...".

Njegov ugovor i transfer su aktuelni u Firenci već neko vreme. Po svemu sudeći, napustiće klub idućeg leta nakon što je odbio da produži saradnju sa Fjorentinom.

"On je predodređen da igra u najjačim timovima Evrope. Sa Halandom je najbolji mladi napadač na svetu", naveo je Iliev.

Italijane je zanimalo ima li Partizan još "bisera" u svojim redovima.

"U Fjorentini vrlo dobro poznaju naše mlade igrače. Imamo Marka Milovanovića, 2003. godište i Sameda Baždara 2004. godište. Obojica su napadači, što svedoči da umemo da ih stvorimo", istakao je Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke