Ima li dileme - Stanojević sprema dve ili tri promene za Stredu?

Autor: Nemanja Janošev
četvrtak 29.07.2021.
09:25
Izvor: Sportske.net

Partizan večeras igra protiv Slovaka.

FK Partizan/Miroslav Todorović
FK Partizan/Miroslav Todorović

Povezane vesti

Fudbaleri Partizana sastaće se večeras sa Dunajskom Stredom u revanš utakmici drugog kola kvalifikacija za Ligu konferencija.

Ne može bolje raspoloženje da bude u taboru Partizana nakon perfektnog početka sezone na svim forntovima. Za sada, maksimalan učinak iz tri utakmice za uvodni mir u kući. Ono što je izvesno pokvarilo pozitivnu atmosferu unutar kluba iz Humske jeste odlazak Vladimira Stojkovića u kojem su imali, kako lidera, uzora, tako i sigurnost na golu.

No, vreme je za novu stranicu u Partizanu i pripremu terena za novog prvog čuvara mreže. Najavljuje se angažovanje fudbalera na toj poziciji, ali dok se to ne desi, prvi izbor će biti mladi Aleksandar Popović, uključujući i današnji meč sa Dunajskom Stredom.

Partizan je lako mogao da doputuje u Slovačku sa još nekoliko golova viška na svom kontu, ali nije im se dalo da Jedlički "napune mrežu". To, ipak, ne menja situaciju da su crno-beli u povoljnoj poziciji, kako rezultatski, tako i psihološki, pred revanš sa klubom sa "MOL stadiona".

Trener Aleksandar Stanojević izvršiće promene u odnosu na prvi susret sa ekipom iz Dunajske Strede, a većina njih su iznuđene. Kako rekosmo, neće biti Vladimira Stojkovića i njegovo mesto među stativama zazuzeće Aleksandar Popović. I sam Stanojević je potvrdio da će odbrana iz Novog Sada i duela sa Vojvodinom biti na terenu i u Slovačkoj, odnosno da je uigravao Aleksandra Lutovca sa ostatkom četvorke nakon povrede Miljkovića i suspenzije Živkovića.

Dilema, praktično, više ni nema, sve do napada, gde je upitno hoće li Nemanja Jović biti starter i četvrti put ove sezone. Mladi napadač jeste pokazivao svoj raskošni talenat na prethodnim utakmicama, ali i nezrelost u pojedinim situacijama koje bi mogle da ga ostave na "hlađenju". Umesto njega, mogao bi da krene junak iz susreta sa Vojvodinom - Bibars Natho.

PARTIZAN: Popović - Lutovac, Vujačić, Saničanin, Urošević - Zdjelar, Jojić - Natho (Jović), Pantić, Marković - Rikardo.

Utakmica na stadionu u Slovačkoj počinje od 20.45 sati, a prenos je na programima RTS i Arene sport.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke