Ima li Partizan odgovor na ovaj Zvezdin plan?

Autor: Darko Mitrović
subota 19.06.2021.
15:16
Izvor: Sportske.net, crvenazvezdafk.com

Crveno-beli obelodanili plan za narednih pet godina i tu za ''crno-bele'' nema mesta na vrhu.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Četiri godine Crvena zvezda dominira u srpskom fudbalu i iz godine u godinu ta dominacija je sve izraženija.

U prošloj sezoni crveno-beli nisu doživeli nijedan poraz na domaćoj sceni, ostvarili su 35 pobeda i samo tri remija u prvenstvu, uz osvojen trofej i u Kupu Srbije.

Ono što je zaključak posle današnje sednice Skupštine Crvene zvezde jeste da crveno-beli tu ne žele da stanu, pa ni u narednih pet godina nemaju nameru da bilo kome predaju šampionski pehar.

''Sama činjenica da smo na UEFA rang listi na 42. poziciji, govori gde je danas Crvena zvezda. Ne znam koja kompanija u Srbiji može da se pohvali da je na 42. mestu u Evropi u svom sektoru poslovanja. Crvena zvezda je danas ponos Srbije i sigurno njen najbolji brend u evropskim razmerama. 

Preko sedam miliona evra je do sada uloženo u stadion i objekte oko stadiona. Sve iz tekućeg poslovanja, bez dinara zaduživanja. Privodimo kraju radove na mediko bloku i teretani i 15.07 ćemo i zvanično otvoriti našu novu zgradu sa svim pratećim sadržajima. Nastavićemo sa daljim ulaganjima u infrastrukturu, uslove za trening naših igrača i rad zaposlenih, kao i u komfor za naše gledaoce.
 
Omladinska škola je naš veliki ponos i nastavićemo i dalje da ulažemo u nju. U svim mlađim selekcijama imamo rekordan broj reprezentativaca. U svim našim kategorijama igramo sa mlađim igračima protiv starijih rivala jer želimo da ubrzamo proces formiranja naših igrača. I pored toga smo šampioni Srbije u omladinskoj konkurenciji. Osim investicija u izgradnju trening kampa za mlađe selekcije, mi svake godine uložimo oko tri miliona evra u funkcionisanje i rad omladinske škole Crvene zvezde.  Planiramo da u narednom periodu uložimo još više, jer smo sigurni da je to investiranje koje će se višestruko vratiti.
 
Svesni smo da su rezultatska očekivanja od našeg prvog tima porasla i da igrači koji izađu iz Omladinske škole možda u ovom trenutku nisu spremni za visoke zahteve seniorskog tima Crvene zvezde. Zbog toga i dalje koristimo FK Grafičar, kao našu filijalu, gde naše najtalentovanije igrače šaljemo da se kroz seniorsko takmičenje što brže formiraju da mogu konkurisati u žestokoj konkurenciji našeg prvog tima.

 
Danas, 19.06. je sedam godina od kako sam došao da rukovodim voljenim klubom i stvarno imam mnogo razloga da budem ponosan na 5 osvojenih šampionskih titula i 4 grupne faze Uefa takmicenja. Prezentovali smo vam danas nacrt strategije razvoja kluba za period 2022-2027 i videli ste da je naš plan u tom petogodišnjem periodu da osvojimo 5 novih šampionskih titula i stalno igramo grupnu fazu Uefa takmicenja.  
 
Na kraju, želim da ponovim ono sto sam ranije rekao,  svesni smo velike odgovornosti rada u Crvenoj zvezdi, svesni smo da u Crvenoj zvezdi nema minulog rada niti stare slave. Svaki dan je novo dokazivanje. Podigli smo lestvicu očekivanja, rastemo kao klub i tim putem ćemo nastaviti. To je naša obaveza. Imamo viziju, znanje i energiju'',
poručio je Zvezdan Terzić u govoru na današnjoj Skupštini kluba.

Biće zanimljivo videti ima li Partizan odgovor na ovaj Zvezdin petogodišnji plan. Svojevremeno je Ljubiša Tumbaković 2015. godine pravio sličan plan u Partizanu kao tadašnji potpredsednik kluba, a ono što je ostalo neostvareno jeste novi plasman u Ligu šampiona. Takođe, nije ostvarena ni želja da Saša Ilić po završetku karijere dobije neku funkciju u klubu, s obzirom da se odlučio za trenersku karijeru koju gradi kroz naše nacionalne selekcije.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke