Ima li Partizan sportskog direktora? Iliev sve objasnio!

Autor: Darko Mitrović
subota 16.01.2021.
17:04
Izvor: Sportske.net, informer.rs

Ako pogledate na klupskom sajtu, mesto sportskog direktora je upražnjeno, ali u praksi to izgleda drugačije.

Pedja Milosavljevic / STARSPORT
Pedja Milosavljevic / STARSPORT

Povezane vesti

Skoro dve godine proteklo je od kada je Ivica Iliev podneo ostavku na mesto sportskog direktora Partizana, ali on je i dalje prisutan u klubu, obavlja još uvek poslove vezane za sportski sektor, ali mnogima nije bilo jasno da li se nešto konkretno promenilo u opisu radnog mesta posle njegove ostavke.

Pogotovo što na klupskom sajtu Partizana, u odeljku ''menadžment kluba'' nije navedeno nijedno ime u ulozi sportskog direktora.

Iliev je na tu temu progovorio u intervjuu za ''Informer'' i tom prilikom objasnio da uprava kluba u martu 2019. nije prihvatila njegovu ostavku, odnosno odlučila je da zadrži Ilieva do izbora njegovog naslednika, ali taj naslednik očigledno nije ni tražen.

Na početku razgovora, Iliev je izrazio zadovoljstvo što mu je postavljeno to pitanje i potom detaljno objasnio celu situaciju. Istakao je da je od imenovanja na mesto sportskog direktora pre pet godina, u početku imao odlične procene pojačanja, od kojih je Partizan zarađivao odlične sume novca. Problem se pojavio kada Sejduba Suma nije igrao na očekivanom nivou, jer je za njega Partizan izdvojio 1.6 miliona evra, što je za klub iz Humske tada bila rekordan iznos.

''Uvek polazim da je do mene a ne do drugog i drago mi je što su mi i tada kada sam davao zvaničnu ostavku što sam imao podršku predsednika kluba, generalnog direktora kluba i svih članova uprave. Niko nije bio za moju smenu, da prihvati ostavku i onda se pristupilo nekom rešenju. Prihvatiće tek kada dođe neki drugi sportski direktor.

Pošto se novi sportski direktor nije doveo, automatski ja obavljam i dalje tu funkciju. U međuvremenu je došao Savo Milošević i njemu je Suma dokazao da ja nisam pogrešio ni kod njega. I onda sam ja video da to nije trebalo da radim, jer nije bilo do mene. Ali, sam hteo tada da zaštitim trenera i da budem ja taj koji će otići.

Međutim, i tadašnji trener je isto otišao, iako sam ja tada i kod njega i svih preuzimao odgovornost.

Hvala još jednom iskusnijim i pametnijim od mene koji su mi ukazali i pokazali da tad nije bilo do mene, jer je sam Suma uz Miloševića pokazao da je jedan od najboljih stranaca u srpskom fudbalu'', istakao je Iliev.

Posle svega, najponosniji je na transfere Umara Sadika, kako na njegov dolazak u Partizan, tako i na najnoviji transfer u Almeriju gde se sjajno snašao.

''Ne znam da li sam ikada bio osporavan za nekog igrača kao za njega, a on je otišao u špansku Almeriju za devet miliona evra. To je najskuplji transfer nekog stranog fudbalera u istoriji srpskog fudbala'', podsetio je Iliev.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Slavko1234
Sunday, 17.01.2021
10:29

Ovog niko ne moze oterati.

avatar
Man united
Sunday, 17.01.2021
09:01

Рођаче, ти си Садика продао за 5М плус бонусе који још нису остварени, а не зна се сигурно ни да ли ће. Тако да не можеш да рачунаш то као најскупљи трансфер. Боаће је и даље скупљи.