Ima nade za Nišlije, Radničkom drama u Nišu, Lalatu bod slaba uteha!

Autor: Darko Mitrović
ponedeljak 15.05.2023.
20:02
Izvor: Sportske.net

''Radnički, Radnički!'', odjekivalo je na kraju meča na ''Čairu''.

2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2022 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Večeras su odigrane tri preostale utakmice 35. kola Superlige u plej-aut zoni, a najviše razloga za zadovoljstvo imaju u niškom Radničkom i subotičkom Spartaku.

Nišlije su posle velike borbe na svom ''Čairu'' savladale Javor Matis sa 3:2, a Spartak je u Subotici bioo bolji od Mladosti iz Lučana - 2:0. Jedini remi viđen je u Surdulici, gde su Radnik i novosadska Mladost GAT igrali nerešeno, 1:1.

Posle ovakvog epiloga, stanje na tabeli u plej-autu izgleda ovako: Kolubara 38, Napredak 38, Radnički 35, Spartak 35. U baraž zoni su Javor Matis sa 34 i Mladost Lučani sa 32, a u zoni ispadanja Radnik sa 31 i Mladost GAT sa 29 bodova.

Najzanimljivije je bilo u Nišu. Radnički je poveo u 17. minutu iz jedanaesterca golom Pejovića, a sedam minuta kasnije izjednačio je Kempbel.

Brzo je i Radnički reagovao posle primljenog gola, pa je već u 28. minutu Belaković doneo drugu prednost Nišlijama.

Novu neizvesnost uneo je jedanaesterac koji su Ivanjičani iznudili početkom drugog poluvremena, a precizan sa bele tačke bio je Gojković.

Da tri boda ipak ostanu u Nišu, pobrinuo se napadač Radničkog Miljan Škrbić, koji u 72. minutu postavlja konačnih 3:2.

Spartak je u Subotici uspeo da u drugom poluvremenu slomi otpor Lučanaca. Hrstić je u 60. minutu postigao vodeći gol, a konačnih 2:0 postavio je iskusni Tumbasević.

U Surdulici, Kunić je u 49. minutu doveo domaću ekipu Radnika u vođstvo, a bod kakve-takve nade poslednjeplasiranoj ekipi Nenada Lalatovića doneo je Nemanja Milić svojim golom u 65. minutu.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke