Imao je dramatičan debi za Radnički, ali je posle meča dao primer kako se ponaša pravi profesionalac!

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 01.08.2024.
08:15
Izvor: Sportske.net

Njemu nije bio problem da ispoštuje novinarske ekipe.

Darko Mitrovic/Sportske.net
Darko Mitrovic/Sportske.net

Povezane vesti

Kragujevački Radnički je, nažalost, večeras završio svoju prvu evropsku misiju u klupskoj istoriji.

Tim trenera Feđe Dudića je u dramatičnom revanšu na DG areni u Podgorici poražen od Mornara iz Bara i nije uspeo da se plasira u treće kolo kvalifikacija za igu konferencija.

Meč je u regularnom toku završen rezultatom 2:1 za Barane, pa s obzirom da je Radnički dobio pri meč s 1:0, ušlo se u produžetke, a onda i u penal-seriju koju je Mornar dobio sa 4:3.

Teško je pao ovaj poraz igračima, stručnom štabu, upravi i svima kojima je Radnički u srcu, a neki od aktera su svoje nezadovoljstvo pokazali i odbijanjem da daju izjave prisutnim novinarima koji su ih čekali.

Uzalud smo čekali i trenera Feđu Dudića, ni njegov pomoćnik Adnan Jahić nije bio raspoložen za razgovor, ali jedan od retkih koji je, uz Tomislava Dadića, ispoštovao novinare je Samir Zeljković, koji je u Podgorici upisao svoj debitantski nastup u zvaničnim utakmicama za ekipu Rdničkog.

''Loša utakmica za Radnički. Nažalost, nismo uspeli da prođemo dalje, iako smo imali prednost iz prvog meča. U drugom nismo uspeli da sačuvamo to i na kraju smo jedva izborili produžetke. Generalno, mislim da smo više pokazali, više zaslužili, ali jednostavno, to je tako kad se ne iskoriste šanse, vrati ti se iz dva šuta su postigli dva gola.

Možemo na kraju biti srećni što smo uopšte izvukli produžetke. Žao mi je što se nismo nagradili penalima. Šta je tu je, ovo je škola za dalje i nadam se da ćemo u prvenstvu nastaviti sa rezultatima iz prošle sezone i da ćemo ponovo, ako Bog da, izboriti palsman u Evropu'', izjavio je Zeljković za ''Sportske''.

Nije želeo da traži opravdanja ni u lošem terenu na DG areni.

''Teren nam je predstavljao otežavajuću okolnost, navikli smo da igramo u Leskovcu gde je odličan teren, ali morali smo se i adaptirati i određene taktičke zamisli prilagoditi ovom terenu. Kako je nama bilo, tako je i Mornaru, ne možemo tražiti alibi. 

Jednostvno, danas sreća nije bila na našoj strani, Mornar je prošao dalje, ja mu čestitam ovim putem i želim sreću u nastavku takmičenja'', poručio je Zeljković.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke