Partizanov furiozni finiš na ''Krovu'', penal u 90, pa gol za pobedu u nadoknadi!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 03.09.2023.
21:57
Izvor: Sportske.net

Od 0:2 do 3:2!

2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2023 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti


Veliki peokret Partizana i veoma važna pobeda za crno-bele posle eliminacije iz Evrope.

Crn-beli su bili na konopcima, IMT je na ''Krovu'' vodio sa 2:0, ali je u finišu Partizan napravio preokret i slavio sa 3:2!

Bio je to meč šestog kola Superlige, posle kog Partizan ima 13 bodova na trećem mestu, a IMT je deveti sa sedam osvojenih bodova.

IMT je poveo već u petom minutu meča. Brza akcija domaćih po desnoj strani, Luković je šutirao, golman Jovanović samo odbio loptu koja dolazi do Vukića, a ovaj koristi previše slobodnog prostora koji su mu ostavili spori defanzivci crno-belih i nije mu bilo teško da pošalje loptu u mrežu - 1:0.

Partizan je pokušavao da uspostavi terensku inicijativu, uspeo je donekle u tome, stvorio i nekoliko prilika, uglavnom preko Meniga, ali ih nije koristio. Menig je srednom prvog poluvremena bio prilično sebičan u situaciji kada je imao čak četvoricu slobodnih igrača, ali odlulčio se za šut i pogodio golmana Gordića.

U samom finišu poluvremena, Menig je sa ivice kaznenog prostora, iskosa sa leve strane dobro šutirao, ali lopta je okrznula stativu i završila pored gola.

Bila je to najbolja prilika za crno-bele koji su i u nastavku pokušavali da vrše pritisak pred golom IMT-a, ali su ostavljali previše prostora na svojoj polovini, što su ''traktoristi'' iskoristili i u 56. minutu meča. Radočaj je probio po desnoj strani, odlično centrirao na ivicu peterca, a Kodžić je sve lepo ispratio i iz neposredne blizine sproveo loptu u mrežu - 2:0.

Samo četiri minuta kasnije, konačno su i crno-beli zatresli protivničku mrežu. Šut Saldanje je kratko odbio golman Gordić, lopta dolazi do Aranđela Stojkovića koji je šalje u mrežu, ali je posle višeminutne VAR provere utvrđeno da je bek Partizana bio u ofsajdu i gol nije priznat.

Devet minuta kasnije nije bilo ničeg spornog, kada je Belić sa sredine terena poslao dugu loptu ka Saldanji koji je odlično prihvata, ulazi u kazneni prostor izvegavši neuspelu ofsajd zamku i rutinski šalje loptu u donji levi ugao Gordićevog gola - 2:1.

Već u 73. minutu je Partizan mogao do izjdnačenja. Kalulu je prošao po levoj strani, odložio loptu za Meniga koji sa ivice kaznenog prostora neprecizno šutira, lopta završava pored gola. Slična situacija kao iz finiša poluvremena kada je Holanđanin nešto bolje šutirao.

Međutim, i IMT nastavlja da preti golu Partizana. Radočaj je u u 78. minutu protutnjao po desnoj strani, na kraju je odlučio za udarac, odlično je to uradio, ali lopta pogađa prečku!

Promašaj utakmice viđen je u 87. minutu posle kornera za crno-bele sa desne strane. Saldanja je glavom zahvatio loptu u petercu domaćih, ali ju je poslao preko gola!

Ali, u 90. minutu penal za Partizan! Glišić je sapleo Kristijana Belića na ulasku u kazneni prostor i sudija Ilić je pokazao na belu tačku. Penal je precizno izveo Bibars Natho i Partizan stiže do izjdnačenja na 2:2!

Nastavio je Partizan sa žestokim napadima, uz veliku podršku svojih navijača, a gol za veliki preokret i pobedu postigao je Nemanja Nikolić u petom minutu nadoknade vremena!

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke