TSC uz dosta sreće do bodova na ''Krovu'', IMT zaslužio više!

Autor: Darko Mitrović
nedelja 11.02.2024.
17:00
Izvor: Sportske.net

Još jedan odličan meč u Superligi videli smo danas u prvom prolećnom kolu.

2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
2024 Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Posle dopadljive utakmice u Kragujevcu, gde je domaći Radnički savladao imenjaka iz Niša sa 3:2, danas je i u Beogradu odigran veoma zanimljiv duel.

IMT je na ''Krovu'' dočekao ekipu TSC-a, koja je osvojila ceo plen pobedom rezutatom 0:2, ali je lako moglo da bude i znatno drugačije.

Sadržajno prvo poluvreme, TSC je imao inicijativu, veći posed lopte, veći broj prilika, a domaći su u završnih desetak minuta prvog dela igre bili nešto opasniji.

Tek što je počelo drugo poluvreme, sporna situacija u kaznenom prostoru gostiju, reagovala je i VAR soba, pa je sudija Milanović otišao da pogleda snimak posle kog je sve postalo jasno - lopta je pogodila u ruku levog beka TSC-a Nemanju Petrović posle centaršuta domaćih dsa desne strane i epilog je bio jedanaesterac za IMT.

Najbolji strelac IMT-a Miloš Luković je izveo taj šut sa bele tačke, ali je loptu poslao pored leve stative gola golmana Ilića! Ostalo je 0:0! 

Već u 50. minutu idealna prilika da gosti kazne ovaj Lukovićev promašaj. Ćirković je povukao kontru po levoj strani, izdržao protivničkog igrača ''na leđima'', pa pravovremeno pronašao potpuno slobodnog Milosavljevića u kaznenom prostoru ''traktorista'' i kada se očekivala rutinska realizacija, Milosavljević šalje loptu pored gola!

A onda, 60. minut, nova velika prilika za IMT, bolja od penala, i opet - ništa!

Posle centaršuta sa leve strane, Radočaj je šutirao glavom sa nekih sedam metara, ali je golman Ilić uz pomoć stative uspeo da odbije tu loptu, koja dolazi do Glišića, on odmah šutira, ali na gol-liniji jedan igrač TSC-a uspeva da spreči siguran gol!


Ovu seriju velikih promašaja na obe strane konačno je prekinuo Miloš Pantović, koji je u 70. minutu meča doveo TSC u vođstvo. 

Nekoliko minuta pošto je zamenio Milosavljevića, Saša Jovanović je probio po desnoj strani, odakle je uputio oštar centaršut po zemlji za Pantovića, koji traljavo zahvata loptu, ali dovoljno da ona prevari golmana Gordića i završi u donjem desnom uglu njegovog gola - 0:1. 

Nije ovaj primljeni gol obeshrabrio ''traktoriste'', koji su nastavili da našadaju, a u 77. minutu Miloš Luković ne koristi još jednu odličnu priliku. Lutovac je sa leve strane odlično centrirao, mladi napadač IMT-a je glavom zahvatio tu loptu, ali njegov udarac zaustavlja golman Veljko Ilić!

Ipak, nade domaćeg tima da može da izbegne poraz potrajale su još samo par minuta, do 82. minuta kada je Rakonjac oboren u kaznenom prostoru IMT-a i dileme nije bilo - penal za TSC.

Precizan sa bele tačke bio je Šoš koji pogađa za 0:2 i donosi prva prolećna tri boda ekipi iz Bačke Topole.

TSC se ovom pobedom učvrstio na trećem mestu sa 40 bodova, a IMT je na 11. poziciji sa 21 osvojenim bodom.

Standings provided by Sofascore

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke