Inicijativa nije pomogla, Taljeres matirao Zvezdu iz tri poteza - Poraz srpskog šampiona pred start sezone

Autor: Nemanja Janošev
petak 12.07.2024.
18:59
Izvor: Sportske.net

Argentinci bolji od Zvezde.

FK Crvena zvezda
FK Crvena zvezda

Povezane vesti

Fudbaleri Crvene zvezde doživeli su poraz u poslednjoj pripremnoj utakmici od ekipe argentinskog Taljeresa rezultatom 0:1 na stadionu "Petrovski" u Sankt Peterburgu.

Na polju poseda i šansi, Crvena zvezda je bila dominantniji tim. Ipak, to im nije omogućilo da trijumfuju u poprilično kompetetivnoj utakmici sa Taljeresom iako je reč o kontrolnom duelu. Dueli, intenzitet, taktički izgledi ekipa... Sve je ukazivalo na vrlo ozbiljan pripremni meč, a o tome svedoče i dva crvena kartona, po jedan na obe strane.

Nije prošlo ni tri minuta pošto su Argentinci demonstrirali briljantnu tranziciju i brzinu. Alehandro Martinez je pobegao Milanu Rodiću, ali je pre toga Bruno Bartićoto odradio fantastičan posao pošto je izvukao Stefana Lekovića sve do centra igrališta i omogućio Markosu Portilju da pošalje savršen pas ka Martinezu koji je samo ćušnuo loptu pokraj Ivana Guteše.

Koliko svojom brzinom mogu da stvore problema, igrači u tamnijoj opremi su pokazali i posle 11 minuta pošto je Martinez ponovo ušao u povoljnu situaciju. Nije Zvezda lako uspevala da dođe do završne trećine rivala sve do 11. minuta kada je In-beom Hvang poslao loptu preko odbrane rivala ka Šerifu Endiajeu, ali završnica je izostala. Potom je posle odbitka nakon kornera, Korejac tukao snažno, ali pravo u Ereru koji je pravovremeno reagovao.

Izjednačila je Crvena zvezda u 17. minutu posle gola koji je postigao Šerif, ali ispostavilo se da je u pitanju ofsajd. Ugao kamere pokazao je da tu možda i nije bilo nedozvoljene pozicije. Srpski šampion je prebacio težište igre upotpunosti na polovinu svog protivnika. Ipak, svaki put kada bi argentinska ekipa kretala u tranziciju, bilo opasno. Ono što je karakterisalo ovaj duel jeste i agresivnost igrača Taljeresa koji nisu previše štedeli momke u crveno-beloj opremi.

U prilog tome govori i drugi žuti karton koji je dobio Markos Portiljo zbog čega je isključen. Kako je ranije dogovoreno, nijedna ekipa u slučaju crvenog kartona neće igrati sa igračem manje, pa je umesto njega odmah na teren ušao Huan Kamilo Portilja.

Više puta su igrači Taljeresa imali ozbiljne probleme pri pokretanju sopstvenih napada od strane golmana Erere. Kapiten ekipe je konstantno grešio u predaji, a Zvezda bivala dobro pozicionirana i neretko su sekli njegove pokušaje da proigra saigrače. Srećom po njega, u prvom poluvremenu nijednom nije kažnjen.

Jedinu promenu pred start drugog poluvremena, Vladan Milojević je izvršio na poziciji levog beka gde je mesto Milana Rodića zauzeo Ebenezer Anan. Ni približno zanimljiv i intenzivan duel nismo videli u nastavku susreta. Crvena zvezda je imala posed, ali i dosta grešaka u predaji lopte.

Nakon nešto više od jednog sata, Milojević se opredelio da osveži ekipu. Tako su na teren ušli Aleksandar Katai, Ognjen Mimović, Naser Điga i Lazar Jovanović, a izašli Jovan Šljivić, Srđan Mijailović, Dalsio Gomeš i Stefan Leković.

Pomerio je Milojević Pumu Rodrigeza na levo krilo, dok je Lazar Jovanović bio desno. Utakmicu je prerano završio i Luka Ilić u dresu Crvene zvezde zbog dve javne opomene, pa ga je zamenio Nikola Knežević. Nešto kasnije, Milojević je pružio priliku i Andreju Đuriću, Andriji Maksimoviću i Urošu Sremčeviću umesto Nemanje Stojića,  Pume Rodrigeza i Šerifa Endiaja.

 Nije to donelo Crvenoj zvezdi situaciju da ozbiljnije ugrozi gol Erere koji uprkos velikoj nesigurnosti na ovom duelu ostaje nesavladan.

Ekspedicija Crvene zvezde će se vratiti u Beograd gde će obaviti poslednje finese pred start sezone sledeće sedmice.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke