Inicijativa pokrenuta, Rad i Javor ne ispadaju?!

Autor: Aleksandar Obrenović
četvrtak 20.05.2021.
14:20
Izvor: Sportske.net

Da li će ponovo doći do promene formata?

Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©
Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©

Povezane vesti

Ove sezone format Super lige je bio veoma loš, ali je bio uslovljen i posledicama pandemije. Igralo je Super ligu 20 timova, što je rezultiralo slabom ligom, neviđenim serijama onih najjačih klubova. 

Plan je bio da se liga smanji ponovo na podnošljivijih 16 klubova, što je rezultatiralo ulaskom dve ekipe (Radnički 1923 i Kolubara), i ispadanjem 6 timova. 

Ipak, moglo bi da dođe do nove promene plana?

Predsednik Zajednice klubova Super lige i Prve lige, Dragomir Lazović, koji je ujedno i prvi čovek Javora iz Ivanjice, rekao je "Kuriru" da je podneo inicijativu da ispadnu samo 4 kluba ove i 4 kluba sledeće sezone. 

"Mi ćemo danas podneti inicijativu kao FK Javor za sednicu Izvršnog odbora FSS koja je planirana za ponedeljak, da se preispita takmičenje i da se promeni format takmičenja. Mislimo da treba da ispadnu četiri kluba ove sezone, te četiri kluba sledeće sezone. To je jedini princip koji bi bio pravedan i sportski, da pošteni klubovi ne ispaštaju. Uz nas, jedan od potpisnika inicijative je i FK Rad" - rekao je Dragomir Lazović zaKurir i dodao: 

"Treba ispoštovati sve ljude dobre volje, pre svega u Srbiji, ali i Beogradu koji ulažu u fudbal. Moj lični stav je da liga u Srbiji treba da broji 16 klubova i da to treba da bude dugoročan format, najviše zbog manjih gradova i centara u Srbiji", rekao je on. 

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

2 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Колатерална Штета
Friday, 21.05.2021
00:40

Liga u Srbiji treba da se smanji na 10 klubova i da se igra četvorokružni sistem.

avatar
k.na.bicikli
Thursday, 20.05.2021
20:39

Ma nemate jednu normalnu tribinu,poljski wc i ps iz komsiluka su vam infrastruktura.Fudbal je suvisno komentarisati.