Inzagi posle 4:0 protiv Zvezde: ''Dobio sam odgovor koji sam očekivao''

Autor: Darko Mitrović
utorak 01.10.2024.
23:48
Izvor: Sportske.net

Trener ''neroazura'' ima dosta razloga za zadovoljstvo.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Posle 0:0 sa Mančester sitijem u prvom kolu Lige šampiona, Interova mreža je i večeras ostala netaknuta, ali je Zvezdina napunjena.

''Neroazuri'' su slavili sa 4:0, a posle meča je svoje utiske izneo i trener italijanskog šampiona Simone Inzagi koji je za večerašnji duel značajno izmenio sastav u odnosu na prvenstveni meč protiv Udinezea (3:2) proteklog vikenda, čak sedmoricu igrača je promenio.

''Momci su se dobro snašli i bili su fokusirani na tim koji je došao ovde da bi bio pre svega u defanzivi. Uprkos tome, dobro smo se pomerili i prekinuli ćorsokak tim sjajnim golom Hakana Čalhanoglua. Osim nekoliko kontranapada koje smo mogli bolje da pročitamo, imali smo kontrolu i stvorili mnogo više šansi za gol.

Bila je to pobeda koju smo želeli posle dobre igre u Mančesteru. Moramo da nastavimo ovim putem, dobio sam odgovor koji sam očekivao od svojih igrača, tako da smo zadovoljni'', izjavio je Inzagi za Skaj Sport Italija.

I Taremi i Arnautović koji su večeras bili napadački tandem Intera, upisali su se u strelce, a Taremi je uz to upisao i dve asistencije.

''Rekao sam pre utakmice, oni naporno rade na treninzima i ja biram utakmicu po utakmicu imajući na umu dobro Intera. Oni su maksimalno iskoristili ovu priliku, ali i mnogi drugi koji još nisu toliko igrali i ovaj odgovor je veoma ohrabrujući za mene kao trenera.

Napadači su fundamentalni, moraju nam pomoći i kada počnu i kada uđu sa klupe. Duga je sezona, znamo da je Lautaro Martinez već imao problema sa kondicijom, Arnautović i Taremi su dva igrača koja sam zaista želeo ovde i imaju veliki efekat''.

Očekivalo se da Davide Fratezi počne, ali umesto njega Inzagi se odlučio za Pjotra Zjelinskog.

''Znao sam da će naši protivnici prihvatiti ovaj pristup, tako da nam je bio potreban neko kao što je Zjelinski da nam pomogne da probijemo duboku odbrambenu ekipu svojim kvalitetom i sposobnošću da pomera loptu u skučenim prostorima''.

Na kraju par reči i o Zvezdi.

''Crvena zvezda je dobro radila ove sezone, bila je u boljoj formi i igrajući pretkola Lige šampiona, tako da smo morali da budemo spremni'', zaključio je Inzagi.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke