Iscrpljujuće finale, prava drama tek sledi!

Autor: Darko Mitrović
utorak 25.05.2021.
20:55
Izvor: Sportske.net

Bilo je prilika na obe strane, Zvezdine su bile izglednije, ali mreže su mirovale posle 90 minuta.

Pedja Milosavljevic/STARSPORT
Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Povezane vesti

Ni posle 90 minuta igre rezultat na semaforu se nije promenio, Crvena zvezda - Partizan 0:0 u finalu Kupa Srbije, pa se borba nastavlja u produžecima.

Crvena zvezda je bila znatno bolji rival u prvih desetak minuta igre. Mogli su crveno-beli do vođstva već u drugom minutu kada je Katai uposlio Falćinelija u kaznenom prostoru, a Italijan šutirao iskosa sa desne strane pored Vujačića, gađao je suprotni ugao, međutim nije bio dovoljno precizan.

Nekoliko minuta kasnije Zvezda je pripretila i preko Ivanića sa distance, a Partizan je počeo da se oslobađa pritiska negde od 15. minuta, kada je Jojić šutirao sa dvadesetak metara, ali je Zvezdin kapiten Milan Borjan zaustavio taj udarac.

Najbolja prilika od početka meča ipak je bila ona iz 24. minuta, kada je Zvezda krenula u kontru preko Bena, na kraju mladi Nemanja Jović promašuje loptu u svom šesnaestercu, što koristi Gajić sda asistira Falćineliju u petercu, ali Italijan ne uspeva da zahvati loptu na pravi način i ona završava pored gola.

Repriza ove prilike viđena je u 42. minutu, kada je Gajić još jednom sa desne strane tražio Falćinelija u petercu, ali Zvezdin napadač se i ovoga puta spetljao i Partizanova mreža je uz dosta sreće ostala netaknuta.

Na drugoj strani, vođstvo Partizanu je u par navrata mogao da donese Nemanja Jović, koji je u 31. minutu posle asistencije Lazara Markovića mogao sa pet metara da savlada Borjana, ali je reagovao poput Falćinelija. Šest minuta kasnije isti igrač u prilici, ovoga puta se sam izborio za prostor za šut sa desetak metara, ali loptu je poslao pored gola.

Iako su navijači Partizana očekivali Natha na terenu od početka drugog poluvremena, trener Stanojević je na teren poslao veterana Bojana Ostojića na poziciji štopera umesto Svetozara Markovića, koji je u uvodnom delu meča imao jedan nezgodan pad posle duela sa Kataijem.

Slična slika na terenu i početkom drugog dela igre, bilo je još prilika na obe strane, a možda najveća opasnost za Zvezdu bila je u 63. minutu meča, kada su se Pankov i golman Borjan sudarili u skoku, ali lopta nije stigla do Vujačića, pa je Partizan morao da se zadovolji samo kornerom.

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković je reagovao uvođenjem Veljka Nikolića umesto Kange, a Partizan ponovo preti u 67. minutu preko Holendera, čiji je udarac sa distance izblokiran, crno-beli su iznudili još jedan korner, ali opet bez rezultata.

Zvezda je pokušavala da uzvrati preko Kataija, koji je kreirao nekoliko izglednih akcija, ali nedostajao je završni pas. Ubrzo je Katai zamenjen, kao i Gajić u Zvezdi, njihova mesta zauzeli su Gobeljić i Srnić, a crno-beli su reagovali uvođenjem Natha i Lutovca umesto Jovića i Lazara Markovića.

Ubrzo je Zvezda stvorila još jednu veliku priliku, i to iz svog najjačeg oružja, posle kornera koji je izveo Ben, glavom je loptu zahvatio Nemanja Milunović, ali kapiten Partizana Vladimir Stojković bio je na pravom mestu, uhvatio je prilično ''nezgodnu'' loptu.

Još veća opasnost po gol crno-belih usledila je u 77. minutu kada je Ben sa leve strane ušao u kazneni prostor Partizana, prevario Vujačića, pa kao na ''tacni'' prosledio loptu u sredinu za Veljka Nikolića, čiji udarac na kraju uspeva nekako da izblokira Slobodan Urošević.

Kako se bližio kraj meča, sve je glasnija bila podrška Zvezdi sa tribina, a trener Partizana Aleksandar Stanojević je na ulasku u finiš meča pokušao da osveži napad uvođenjem mladog Štulića umesto Holendera, koji je u finišu sezone prilično pao u formi.

Do kraja regularnog toga bez novih uzbuđenja, igraće se produžeci.

Crvena zvezda: Borjan, Gajić /Gobeljić od 72./, Milunović, Pankov, Rodić, Sanogo, Ivanić, Ben, Kanga /Nikolić od 67./, Katai /Srnić od 72./, Falćineli.

Partizan: Stojković, Miljković, S. Marković /Ostojić od 46./, Vujačić, Urošević, Zdjelar, Šćekić, L. Marković /Lutovac od 73./, Jojić, Jović /Natho od 73./, Holender /Štulić od 88./.

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke