Ispade i Jagodina, ostao nam još samo Partizan...

Autor: Darko Mitrović
četvrtak 24.07.2014.
22:24
Izvor: Sportske.net

Fudbaleri Jagodine nisu uspeli da na svom terenu krunišu odličan rezultat koji su ostvarili u prvom meču u Rumuniji protiv Kluža. Iako su večeras bili nešto konkretniji, jedini gol su postigli gosti, pa će Jagodinci morati da sačekaju neku novu priliku za

fkjagodina.org.rs
fkjagodina.org.rs

Povezane vesti

Ekipa Mladena Dodića bila je ravnopravan rival favorizovanom Klužu u dvomeču drugog kola kvalifikacija za Ligu Evrope, ali to nije bilo dovoljno za plasman u narednu rundu takmičenja.

Posle 0-0 iz prvog meča, Jagodina je večeras poražena na Gradskom stadionu rezultatom 1-0, iako je imala više prilika za postizanje gola.

Prema tome, neefikasnost je bila kobna po Jagodince, koji u 180 minuta nisu uspeli da pronađu put do mreže rivala. Večeras je najveća opasnost po gol ekipe Kluža bio iskusni Nikola Jakimovski. On je tokom prvog poluvremena imao dve sjajne prilike, oba puta sa nekih šest - sedam metara od gola gostiju. Prvi put mu je golman Felgeiras sjajno odbranio, a drugu priliku imao je u samom finišu prvog dela igre, kada je posle centaršuta sa desne strane glavom gađao tik iznad prečke.

Ono što je mnoge iznenadilo, jeste činjenica da je Jakimovski zamenjen već u 61. minutu meča, posle čega Jagodina nije imala neke izglednije prilike.

A da sve ipak bude završeno u regularnih 90 minuta, potrudio se Guima, koji je u 82. minutu, posle akcije i centaršuta sa leve strane, najbolje snašao u gužvi pred golom domaćih i pored nesigurnog golmana Đuričića ugurao loptu u mrežu - 0:1.

Tada je već postalo jasno da Rumuni idu dalje, do kraja je Lepović imao jednu priliku za izjednačenje, ali je veoma loše šutirao sa nekih 15 metara.

Tako je posle Čukaričkog i Vojvodine, večeras eliminisan i treći srpski predstavnik u kvalifikacijama za Ligu Evrope, pa nam još ostaje da se nadamo da će bar Partizan u kvalifikacijama za Ligu šampiona uspeti da udari nešto značajnije...

A ono što navijače Jagodine, koji ni večeras nisu uspeli da popune tribine Gradskog stadiona, može da raduje, jeste dolazak širom sveta popularnog Fredija Adua, koji je gledao večerašnji meč, a sutra će prvi put trenirati sa novim saigračima.





Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke